Business & Finance Δευτέρα 25/07/2022, 18:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανεβαίνει ο λογαριασμός του Twitter: «Τρύπα» 33 εκατ. από το αποτυχημένο deal με τον Μασκ

Ανεβαίνει ο λογαριασμός του Twitter: «Τρύπα» 33 εκατ. από το αποτυχημένο deal με τον Μασκ

Τεράστιο είναι το κόστος του αποτυχημένου – όπως φαίνεται με τα τρέχοντα δεδομένα – deal για την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα β’ τριμήνου του Twitter, τα οποία εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή, ο τεχνολογικός κολοσσός έχει διαθέσει ήδη 33 εκατ. δολάρια για την υλοποίηση της εξαγοράς από τον Μασκ.

Επίσης, το Twitter απέδωσε εν μέρει την πτώση των εσόδων του (ύψους 1% στο β’ τρίμηνο) στην «αβεβαιότητα» που προκλήθηκε από την επεισοδιακή πορεία της συμφωνίας από την ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ είχε δεσμευτεί δημοσίως τον Απρίλιο για την εξαγορά της εταιρείας έναντι 44 δισ. δολαρίων. Έπειτα από πολλά «σκαμπανεβάσματα» ανακοίνωσε στις αρχές του Ιουλίου ότι θέλει να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία.

Η οικονομική επιβάρυνση της εταιρείας αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, αφού πρόκειται να κινηθεί νομικά έναντι του Μασκ. Μάλιστα, το Twitter έχει ήδη εξασφαλίσει κορυφαία νομική εκπροσώπηση προκειμένου να διαχειριστεί την αγωγή εναντίον του Μασκ με απώτερο στόχο να τον υποχρεώσει να τηρήσει την συμφωνία.

Από την πλευρά του, ο Μασκ υποστηρίζει ότι το Twitter σχημάτισε εσφαλμένη εικόνα σε ό,τι αφορά τον αριθμό ψεύτικων λογαριασμών και bot στην πλατφόρμα. Στα επίσημα έγγραφα, το Twitter υποστηρίζει ότι περίπου 5% των λογαριασμών είναι ψεύτικοι. Ωστόσο, οι δικηγόροι του Μασκ δηλώνουν ότι από σχετική ανάλυση προέκυψε πως το ποσοστό είναι σημαντικά υψηλότερο στην πραγματικότητα.

Οι δικηγόροι του Twitter απεναντίας ισχυρίζονται ότι οι προβληματισμοί του Μασκ γύρω από τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών είναι πρόφαση για υπαναχώρηση από την συμφωνία, καθώς μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς η τιμή της μετοχής της Tesla έχει διολισθήσει.

Σε μία πρώτη νίκη, το Twitter έλαβε έγκριση για πραγματοποίηση δίκης fast track, με στόχο τον περιορισμό του «επιχειρηματικού κινδύνου» στον οποίο έχει εκτεθεί η εταιρεία λόγω της κατάρρευσης της συμφωνίας. Σημειώνεται όμως ότι ακόμη και εάν οι νομική διαδικασία κινηθεί πράγματι γρήγορα, ο Μασκ ενδέχεται να ασκήσει έφεση, με αποτέλεσμα η υπόθεση να διαρκέσει έως και τρία χρόνια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Twitter: Σε fast track δίκη οδηγεί τον Έλον Μασκ

Ο Μασκ, το Twitter και τα bot: Κατέρρευσε το πολύκροτο «love story»;

Elon Musk: Άκυρο το deal για το Twitter

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News