Business & Finance Παρασκευή 5/08/2022, 10:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Twitter: Άλλο ένα επεισόδιο στην αντιδικία με τον Elon Musk

Ο Μασκ προσφέρθηκε να εξαγοράσει το Twitter για την τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή τον Απρίλιο

Twitter: Άλλο ένα επεισόδιο στην αντιδικία με τον Elon Musk

Κατηγορηματικά απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ίλον Μασκ το Twitter, σε κατάθεση χθες Πέμπτη σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ. Ο ιθύνων νους της Tesla ισχυρίζεται ότι εξαπατήθηκε όταν υπέγραψε τη συμφωνία για το Twitter, με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να υποστηρίζειότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι παράλογοι και αντίθετοι με την πραγματικότητα.

Ο Μασκ προχώρησε στους παραπάνω ισχυρισμούς σε μία αγωγή που κατέθεσε την προηγούμενη Παρασκευή και η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες.

«Σύμφωνα με τον Μασκ που είναι ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής πολλών εταιριών που έχουν ως συμβούλους τραπεζίτες και δικηγόρους της Wall Street, ο ίδιος εξαπατήθηκε από την Twitter με την υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς έναντι 44 δισ. δολαρίων. Αυτή η ιστορία είναι παράλογη και αντιφατική ως προς τα γεγονότα», σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε χθες από το Twitter.

Η κατάθεση δικαστικών εγγράφων από το Twitter είναι το τελευταίο επεισόδιο σε μία υπόθεση που εξελίσσεται σε μία πολύ σοβαρή δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο και της προαναφερόμενης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Η Twitter, που έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο, ασκεί πιέσεις προκειμένου να τερματιστεί η περίοδος αβεβαιότητας που διαρκεί για μήνες αναφορικά με την τύχη της, καθώς ο Μασκ προσπαθεί να εγκαταλείψει την συμφωνία εξαγοράς, ισχυριζόμενος ότι παραπλανήθηκε σχετικά με τα πλασματικά προφίλ των χρηστών της.

Ο Μασκ προσφέρθηκε να εξαγοράσει το Twitter για την τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή τον Απρίλιο, δηλώνοντας πως πίστευε στη δυναμική της εξέλιξης του σε μία παγκόσμια πλατφόρμα ελεύθερου λόγου.

Ωστόσο, οι προθέσεις του άλλαξαν όταν η αξία των μετοχών της εταιρείας συρρικνώθηκε, σε σύγκριση με την τιμή τους στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς. Έτσι ο Μασκ άρχισε να αμφισβητεί την άποψη της εταιρείας ότι οι πλασματικοί λογαριασμοί των χρηστών αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο από το 5% επί του συνόλου των χρηστών της.

Ο ίδιος αποφάσισε να αποχωρήσει από τη συμφωνία στις 8 Ιουλίου, χωρίς να καταβάλει το ποσό του 1 δισ. δολαρίων που προβλέπονταν για μία τέτοια εξέλιξη, επικαλούμενος την αποτυχία του Twitter να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τους πλασματικούς λογαριασμούς.

Το Twitter κατέθεσε μήνυση εναντίον του τέσσερις ημέρες μετά.

Η εταιρεία κατηγόρησε τον Μασκ για υπονόμευση της συμφωνίας επειδή δεν εξυπηρετεί πλέον τα συμφέροντά του, δυσφημώντας τη λειτουργία της εταιρείας και πλήττοντας τους μετόχους της.

Για την υπόθεση αυτή έχει προγραμματιστεί δίκη που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ανεβαίνει ο λογαριασμός του Twitter: «Τρύπα» 33 εκατ. από το αποτυχημένο deal με τον Μασκ

E. Musk: Κατέθεσε αίτηση κατά της επίσπευσης της δίκης που ζητάει το Twitter

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News