Business & Finance Τετάρτη 10/08/2022, 10:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Μασκ προετοιμάζεται για υποχρεωτική εξαγορά του Twitter: Πούλησε μετοχές Tesla 6,9 δισ.

Ο Μασκ προετοιμάζεται για υποχρεωτική εξαγορά του Twitter: Πούλησε μετοχές Tesla 6,9 δισ.

Συνολικά 7,92 εκατ. μετοχές της Tesla αξίας 6,88 δισ. δολαρίων πούλησε ο Έλον Μασκ, σε μία σειρά από συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 5 και 9 Αυγούστου. Ο ίδιος δήλωσε ότι ήθελε να αποφύγει ένα selloff τελευταίας στιγμής στην περίπτωση που υποχρεωθεί ως αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης να προχωρήσει τελικά στην εξαγορά του Twitter.

Ερωτώμενος εάν τελείωσε με τις πωλήσεις μετοχών και εάν θα αγοράσει ξανά μετοχές, στην περίπτωση που η συμφωνία δεν κλείσει, ο Μασκ απάντησε «ναι».

Ωστόσο, πριν από περίπου τέσσερις μήνες, προτού καταρρεύσει το deal με το Twitter, ο Μασκ είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να πουλήσει άλλες μετοχές, καθώς είχε μόλις διοχετεύσει μετοχές αξίας 8,5 δισ. δολαρίων, προκειμένου να κάνει την αρχική του προσφορά για την εξαγορά της πλατφόρμας. Σημειώνεται πως η τιμή της μετοχής έχει ανακάμψει από τα χαμηλά του Μαΐου, καθώς φαίνεται να έχει επανέλθει γενικά η αισιοδοξία στα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Ιουλίου, ο Μασκ ανακοίνωσε ότι υπαναχωρεί από τη συμφωνία για την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων, λέγοντας ότι αριθμός των bot και ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με αυτό που ανέμενε. Η Twitter έχει κινηθεί νομικά εναντίον του Μασκ, ενώ το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης ενδέχεται να υποχρεώσει τον δισεκατομμυριούχο να προχωρήσει κανονικά με την συμφωνία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC, Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ο Μασκ, το Twitter και τα bot: Κατέρρευσε το πολύκροτο «love story»;

Τι είναι αυτό το «δηλητηριώδες χάπι» για το οποίο μιλούν όλοι;

Elon Musk: Άκυρο το deal για το Twitter

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News