Business & Finance Τρίτη 16/08/2022, 16:22
BERKSHIRE HATHAWAY

Πού «πόνταρε» φέτος ο Γουόρεν Μπάφετ: Οι 3 αλλαγές στο χαρτοφυλάκιο της Berkshire Hathaway

Πού «πόνταρε» φέτος ο Γουόρεν Μπάφετ: Οι 3 αλλαγές στο χαρτοφυλάκιο της Berkshire Hathaway

Τρεις βασικές αλλαγές έγιναν το τελευταίο τρίμηνο στο χαρτοφυλάκιο της Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα. Ο όμιλος του θρυλικού επενδυτή, γνωστού και ως Σοφού της Όμαχα, ενίσχυσε το μερίδιό του στη μεγαλύτερη επένδυσή του, «πόνταρε» κι άλλο στην ενέργεια και έκανε αλλαγές στην κατανομή των μεριδίων της στον τραπεζικό κλάδο.

Apple

Η Apple καταλαμβάνει ήδη με διαφορά το μεγαλύτερο μερίδιο (40%) του χαρτοφυλακίου της Berkshire Hathaway. Η μετοχή της Apple τον Ιούνιο είχε διολισθήσει στην τιμή των 129 δολαρίων περίπου, σχεδόν 30% χαμηλότερα από την κορύφωση των 183 δολαρίων στην αρχή του έτους. Φαίνεται πως ο Μπάφετ και η ομάδα του, το θεώρησαν ως ευκαιρία, αφού αγόρασαν σχεδόν 4 εκατ. νέες μετοχές το δεύτερο τρίμηνο, αυξάνοντας το μερίδιο στις 895 εκατ. μετοχές ή το 5,6% της τεχνολογικής.

Σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια, ο Μπάφετ έχει χαρακτηρίσει την Apple ως «οικογενειακό θησαυρό» και «κατά πάσα πιθανότητα την καλύτερη επιχείρηση» που ξέρει.

Ενέργεια

Η Berkshire έχει διοχετεύσει τουλάχιστον 25 εκατ. δολάρια στη Chevron και την Occidental Petroleum φέτος. Αυτό σημαίνει ότι ο Μπάφετ και η ομάδα του αφενός ποντάρουν σε ορυκτά καύσιμα φέτος, αφετέρου δεν διστάζουν να βγάλουν κέρδη από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Το τελευταίο τρίμηνο, η Berkshire Hathaway αγόρασε περίπου 2,3 εκατ. μετοχές της Chevron, ενώ είχε ήδη ενισχύσει το μερίδιό της στην ενεργειακή τους πρώτους τρεις μήνες του 2022. Επίσης, αγόρασε 159 εκατ. μετοχές της Occidental και έκτοτε έχει αυξήσει το μερίδιό της στο 20% της εταιρείας (συνολικά 188 εκατ. μετοχές).

Τράπεζες

Σε ό,τι αφορά το μερίδιο των τραπεζών στο χαρτοφυλάκιό της, η Berkshire έχει πραγματοποιήσει σημαντικές αλλαγές τα τελευταία δύο χρόνια. Το τελευταίο τρίμηνο, τριπλασίασε το μερίδιό της στην Ally Financial στις 30 εκατ. μετοχές συνολικής αξίας 1,1 δισ. δολαρίων. Παράλληλα, μείωσε την έκθεσή της στην US Bancorp κατά 5% στις περίπου 120 εκατ. μετοχές, αξίας 5,9 δισ. δολαρίων.

Παρότι φαίνεται ότι οι τράπεζες συνεχίζουν να αποτελούν μεγάλο κομμάτι του χαρτοφυλακίου της εταιρείας, δεν είναι σαφές γιατί η Berkshire Hathaway προχώρησε στις παραπάνω αλλαγές.

Η σύνθεση του χαρτοφυλακίου αξίας 2 δισ. δολαρίων 

Πού «πόνταρε» φέτος ο Γουόρεν Μπάφετ: Οι 3 αλλαγές στο χαρτοφυλάκιο της Berkshire Hathaway-1

*Γράφημα: Markets Insider

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Ηχηρό «όχι» στα κρυπτονομίσματα: Τι είπε το ισχυρότερο δίδυμο επενδυτών στον κόσμο

Η απλή συμβουλή του Γουόρεν Μπάφετ για να προστατευτείτε από τον πληθωρισμό

Μπάφετ: 19 εκατ. δολάρια για ένα γεύμα με τον Σοφό της Ομάχα – Ο πραγματικός σκοπός

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News