Business & Finance Σάββατο 18/06/2022, 16:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπάφετ: 19 εκατ. δολάρια για ένα γεύμα με τον Σοφό της Ομάχα – Ο πραγματικός σκοπός

Μπάφετ: 19 εκατ. δολάρια για ένα γεύμα με τον Σοφό της Ομάχα – Ο πραγματικός σκοπός

Ανώνυμος πλειοδότης, ο οποίος υπέβαλε προσφορά 19 εκατ. δολαρίων μέσω eBay, κέρδισε την ευκαιρία να γευματίσει με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Γουόρεν Μπάφετ. Ο 91χρονος ιδρυτής της Berkshire Hathaway θα συναντήσει τον πλειοδότη κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους μήνες στο Smith & Wollensky, ένα εξαιρετικά δημοφιλές stakehouse στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται όμως για την τελευταία φορά που ο Μπάφετ συμμετέχει σε τέτοιου είδους πλειοδοσία, την οποία διοργάνωνε κάθε χρόνο (εκτός των δύο ετών του κορωνοϊού) από το 2000, διοχετεύοντας τα έσοδα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ενδεικτικά, ο Μπάφετ έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 53 εκατ. δολάρια για την Glide, μία φιλανθρωπική οργάνωση στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία παρέχει γεύματα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νομικές υπηρεσίες σε αστέγους και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στην πόλη. Η πρώτη σύζυγος του Μπάφετ μάλιστα, η Susie Buffet, η οποία πέθανε το 2004, είχε αναπτύξει στενούς δεσμούς με την Glide και συχνά επέλεγε να δωρίσει εκεί χρήματα.

«Ήταν μόνο καλό», δήλωσε ο Μπάφετ για την φετινή πλειοδοσία. «Έχω γνωρίσει πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους από ολόκληρο τον κόσμο. Το μόνο κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι αισθάνονται πως τα χρήματα θα διατεθούν για πολύ καλούς σκοπούς», σημείωσε.

Η φετινή προσφορά είναι τουλάχιστον τέσσερις φορές υψηλότερη από την τελευταία, του 2019, την οποία υπέβαλε ένας επιχειρηματίας από τη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των προηγούμενων νικητών βρίσκονται ο Ted Weschler, ο οποίος τώρα είναι στέλεχος στην Berkshire Hathaway, ο πρόεδρος της Greenlight Capital, David Einhorn και μία κινεζική εταιρεία gaming, η οποία υπέβαλε προσφορά για 2.345.678 δολάρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Wall Street Journal

Διαβάστε επίσης:

Γουόρεν Μπάφετ: Όλα έτοιμα για τον θάνατό του…

Ηχηρό «όχι» στα κρυπτονομίσματα: Τι είπε το ισχυρότερο δίδυμο επενδυτών στον κόσμο

Το επενδυτικό τρικ του Μπάφετ που μπορούν να μάθουν και τα παιδιά του Δημοτικού

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News