Business & Finance Τρίτη 21/06/2022, 11:25
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μασκ: Αναπόφευκτη η ύφεση στις ΗΠΑ

Μασκ: Αναπόφευκτη η ύφεση στις ΗΠΑ

«Μία ύφεση είναι αναπόφευκτη σε κάποια στιγμή, τώρα όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξει ύφεση σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο» οι πιθανότητες κλίνουν προς το «ναι», δήλωσε ο Έλον Μασκ αναφερόμενος στην αμερικανική οικονομία στο πλαίσιο του Qatar Economic Forum στη Ντόχα.

«Δεν είναι σίγουρο, αλλά φαίνεται πως οι πιθανότητες κλίνουν υπέρ της ύφεσης», τόνισε ο ίδιος περίπου ένα μήνα αφότου είχε δηλώσει σε επιστολή προς τα στελέχη της Tesla ότι είχε ένα «πολύ κακό προαίσθημα για την οικονομία».

Σε ό,τι αφορά την ίδια την Tesla, ο Έλον Μασκ υπογράμμισε ότι τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα εμποδίζουν περισσότερο την ανάπτυξη της εταιρείας παρά ο ανταγωνισμός από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. «Τα εμπόδιά μας είναι πολύ περισσότερα στις πρώτες ύλες και στη δυνατότητά μας να αυξήσουμε την παραγωγή. Όπως γνωρίζουν όλοι όσοι προσπάθησαν να παραγγείλουν μία Tesla, η ζήτηση για τα αυτοκίνητά μας είναι εξαιρετικά υψηλή και η λίστα αναμονής είναι μεγάλη», δήλωσε. «Δεν είναι σκόπιμο και αυξάνουμε την δυνατότητα της παραγωγής όσο το δυνατόν ταχύτερα», σημείωσε ο Έλον Μασκ.

Ο δισεκατομμυριούχος είχε προειδοποιήσει νωρίτερα μέσα στο μήνα ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είχε ένα «πολύ δύσκολο τρίμηνο», λόγω των εμποδίων στην εφοδιαστική αλυσίδα. «Αυτό ήταν ένα πολύ δύσκολο τρίμηνο, ιδίως λόγω των δοκιμασιών στην εφοδιαστική αλυσίδα και στην παραγωγή στην Κίνα. Επομένως οφείλουμε να τρέξουμε γρήγορα για να ανακάμψουμε», είχε δηλώσει σε email στους εργαζομένους.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αναφέρθηκε βέβαια και στην Twitter, λέγοντας ότι υπάρχουν ακόμη κάποια θέματα που δεν έχουν επιλυθεί και ακόμη αναμένει για μία λύση σχετικά με τον αριθμό των bot και των ψεύτικων λογαριασμών που βρίσκονται στην πλατφόρμα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Μασκ: Ζητά απολύσεις στην Tesla λόγω «κακού προαισθήματος»

Roubini: Οι ΗΠΑ πάνε προς ύφεση – Οι αγορές θα πέσουν περισσότερο

SpaceX: Απολύθηκαν οι εργαζόμενοι που στράφηκαν κατά του Μασκ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News