Business & Finance Παρασκευή 17/06/2022, 14:34
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

SpaceX: Απολύθηκαν οι εργαζόμενοι που στράφηκαν κατά του Μασκ

SpaceX: Απολύθηκαν οι εργαζόμενοι που στράφηκαν κατά του Μασκ

Τουλάχιστον πέντε εργαζόμενοι της SpaceX απολύθηκαν, αφού συνέταξαν και διένειμαν μία ανοιχτή επιστολή, η οποία επέκρινε τον ιδρυτή της εταιρείας Έλον Μάσκ. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, στην επιστολή αυτή ζητούσαν επίσης από τα υψηλόβαθμα στελέχη μία δραστική αλλαγή στην εργασιακή κουλτούρα της εταιρείας.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των New York Times, ο πρόεδρος της SpaceX, Gwynne Shotwell, έστειλε email, όπου έλεγε ότι η εταιρεία είχε εξετάσει και είχε απολύσει «έναν αριθμό υπαλλήλων» που σχετίζονται με την επιστολή.

Ο Shotwell σημείωσε πως ο λόγος απόλυσης είναι ότι η επιστολή έκανε τους υπόλοιπους εργαζομένους να αισθανθούν άβολα, ότι τους είχε εκφοβίσει ή και ότι τους είχε εξαγριώσει, «διότι τους πίεζε να υπογράψουν κάτι που δεν ανταποκρινόταν στις απόψεις τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγούμενη επιστολή προς τα στελέχη της SpaceX έλεγε ότι ο Μασκ ήταν «αποδιοργάνωση και ντροπή» για την εταιρεία που ίδρυσε.

Με λίστα τριών αιτημάτων οι εργαζόμενοι ζητούσαν από την SpaceX μέσω της επιστολής να απομακρυνθεί «γρήγορα και πλήρως από το προσωπικό brand του Μασκ», ενώ επίσης ζητούσε από τη διοίκηση της εταιρείας να αναβαθμίσει το εργασιακό περιβάλλον, ώστε να μπορούν να αισθάνονται όλοι ίσοι. Τέλος, απαιτούσε να καθοριστούν και να καταργηθούν όλες οι μορφές απαράδεκτης συμπεριφοράς στον εργασιακό χώρο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Twitter: Σήμα για απολύσεις έδωσε ο Elon Musk στους εργαζόμενους

Twitter: Ομιλία στο προσωπικό της εταιρείας ετοιμάζει ο E. Musk

Μπάιντεν προς Μασκ: «Καλή τύχη στο ταξίδι του στο φεγγάρι»

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News