Business & Finance Παρασκευή 3/06/2022, 20:56
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν προς Μασκ: «Καλή τύχη στο ταξίδι του στο φεγγάρι»

Μπάιντεν προς Μασκ: «Καλή τύχη στο ταξίδι του στο φεγγάρι»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποβάθμισε το «σούπερ άσχημο συναίσθημα» του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Έλον Μασκ, για την οικονομία των ΗΠΑ, επαινώντας ορισμένους από τους ανταγωνιστές του Μασκ για την επέκταση των επενδύσεών τους σε ηλεκτρικά οχήματα.

Στη συνέχεια, ο Μπάιντεν έστειλε στον Μασκ, που είναι και ιδρυτής της SpaceX, την εξής ευχή: «Καλή τύχη στο ταξίδι του στο φεγγάρι».

Ο Μασκ είχε πει νωρίτερα σε στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας του ότι έχει ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία των ΗΠΑ και ότι θα χρειαστεί να περικόψει το 10% των θέσεων εργασίας της Tesla, σύμφωνα με το Reuters. Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν την Παρασκευή.

Ερωτηθείς για το αίσθημα του Μασκ, ο Μπάιντεν επαίνεσε τις αυτοκινητοβιομηχανίες Ford και Stellantis. 

«Λοιπόν, επιτρέψτε μου να σας πω, ενώ ο Έλον Μασκ μιλάει για αυτό, η Ford αυξάνει τις επενδύσεις της εντυπωσιακά», είπε ο Μπάιντεν. «Νομίζω ότι η Ford αυξάνει τις επενδύσεις στην κατασκευή νέων ηλεκτρικών οχημάτων, προσλαμβάνοντας 6.000 νέους υπαλλήλους, εργαζομένους που είναι συνασπισμένοι σε εργατικά συνδικάτα», είπε, προσθέτοντας ότι «η Stellantis κάνει παρόμοιες επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα».

Επίσης, ο Μπάιντεν επικαλέστηκε και τα σχέδια της Intel να προσθέσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας στο πλαίσιο επένδυσής της στο Οχάιο. 

Ο Μασκ δεν απάντησε άμεσα στα σχόλια του Μπάιντεν. Όμως μέσα σε λίγα λεπτά από τη δήλωση του Μπάιντεν, ο Μασκ έγραψε στο Twitter «Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε!», μαζί με ένα δελτίο τύπου του Απριλίου 2021 από τη NASA που ανακοινώνει ότι η SpaceX, η εταιρεία ταξιδιών πυραύλων του Μασκ, είχε επιλεγεί για να προσγειώσει τους επόμενους Αμερικανούς στο φεγγάρι.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σηματοδοτούν το τελευταίο σημείο τριβής με τον Μασκ, ο οποίος έχει ασκήσει ανοιχτά κριτική τόσο στο Λευκό Οίκο όσο και στον ίδιο τον Μπάιντεν.

Τον Μάρτιο, ο Μασκ είχε εκδηλώσει την αντίδρασή του, μετά την ομιλία του Μπάιντεν στην αρχή του έτους στο πλαίσιο της οποίας επευφημούσε τις που καταβάλλονται από τη Ford και τη General Motors για την ηλεκτροκίνηση, ενώ δεν αναφέρθηκε στην Tesla.

«Κανείς δεν παρακολουθεί την ομιλία Μπάιντεν προς τον αμερικανικό λαό», είχε γράψει σε email του προς το CNBC.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Μασκ: Ζητά απολύσεις στην Tesla λόγω «κακού προαισθήματος»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News