Business & Finance Κυριακή 13/02/2022, 14:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Starship: Έτοιμο το «καμάρι» του Έλον Μασκ – Είναι το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο

Έχει ύψος 120 μέτρων

Starship: Έτοιμο το «καμάρι» του Έλον Μασκ – Είναι το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το παρθενικό ταξίδι του πανίσχυρου διαστημικού σκάφους Starship της SpaceX, όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής της εταιρείας, Έλον Μασκ. 

Κατά την παρουσίαση των φιλόδοξων σχεδίων του, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος εξήγησε ότι η κατασκευή του διαστημοπλοίου έχει ολοκληρωθεί και όλα πλέον εξαρτώνται από την Αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. 

Ο Μασκ αναφέρθηκε επίσης, στα τεχνικά στοιχεία και στις καινοτομίες του διαστημοπλοίου, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες σχετικά με την υποθετική, επί του παρόντος, επανδρωμένη αποστολή που θα μεταφέρει στον Άρη. Επιφυλάχθηκε, ωστόσο, ότι θα αναφερθεί εκτενέστερα στο πρόγραμμα στο προσεχές μέλλον. 

Το Starship έχει ύψος 120 μέτρα και είναι το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο που έχει σχεδιαστεί μέχρι σήμερα. Κατά την εκτόξευσή του θα χρησιμοποιεί διπλάσια προωθητική δύναμη σε σχέση με τα διαστημόπλοια που μετέφεραν τον άνθρωπο στη Σελήνη το 1960 και 1970. 

Σε Σελήνη και Αρη 

Ο Ελον Μασκ εκτιμά ότι το Starship μπορεί εύκολα να μεταφέρει αποστολές τόσο στη Σελήνη όσο και στον Άρη. Άλλωστε η NASA έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο για την αγορά ενός τέτοιου συστήματος, το οποίο θα μεταφέρει επανδρωμένη αποστολή στον φυσικό μας δορυφόρο εντός της επόμενης δεκαετίας.  

Το Starship μπορεί επίσης να πραγματοποιεί μεταφορές προσωπικού και φορτίου, σε ελάχιστο χρόνο, σε όλη τη Γη, αλλά και να αξιοποιηθεί για τη μεταφορά δορυφόρων σε τροχιά.  

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης

Starlink: Γιατί οι δορυφόροι του Έλον Μασκ πέφτουν στη Γη

Πού είναι σήμερα ο Starman; Θα πέσει στη γη το Tesla του Elon Musk;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News