Business & Finance Παρασκευή 3/06/2022, 11:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μασκ: Ζητά απολύσεις στην Tesla λόγω «κακού προαισθήματος»

Μασκ: Ζητά απολύσεις στην Tesla λόγω «κακού προαισθήματος»

Ένα «πολύ κακό προαίσθημα» έχει ο Έλον Μασκ για την οικονομία και θέλει να μειώσει κατά 10% το ανθρώπινο δυναμικό της Tesla, σύμφωνα με email που έστειλε σε στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ειδικότερα, στο email με θέμα «σταματήστε όλες τις προσλήψεις παγκοσμίως» ο Μασκ δήλωσε ότι έχει ένα «πολύ κακό προαίσθημα» για την οικονομία, σύμφωνα με το Reuters.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στον Μάιο, σε σχόλιό του στο Twitter είχε δηλώσει ότι η οικονομία πλησιάζει σε ύφεση, αλλά «αυτό είναι στην πραγματικότητα καλό πράγμα. Βρέχει χρήματα σε ανόητους εδώ και υπερβολικά πολύ καιρό. Κάποιες χρεοκοπίες πρέπει να συμβούν».

Μόλις πριν δύο ημέρες, ο πλουσιότερος άνδρας του κόσμου ζήτησε από τους εργαζομένους της Tesla να επιστρέψουν στο γραφείο, απειλώντας ότι εάν αρνηθούν θα απολυθούν. «Όλοι στην Tesla απαιτείται να περνάνε τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα στο γραφείο», έγραφε το σχετικό email. «Εάν δεν εμφανιστείτε, θα υποθέσουμε ότι έχετε παραιτηθεί».

Μάλιστα, σε διαδικτυακή «διαμάχη» του με τον Αυστραλό δισεκατομμυριούχο και συνιδρυτή της τεχνολογικής Atlassian, Scott Farquhar, ο Μασκ σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «οι υφέσεις εξυπηρετούν μία ζωτική λειτουργία οικονομικής κάθαρσης». Με το σχόλιο αυτό απαντούσε απαντούσε σε σχόλιο του Farquhar, με το οποίο προέτρεψε τους εργαζομένους της Tesla να κοιτάξουν τις θέσεις τηλεργασίας που προσφέρει η Atlassian.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Optimus: Το ρομπότ του Elon Musk θα κάνει σύντομα τα ψώνια μας

Τελεσίγραφο Έλον Μάσκ στο προσωπικό της Tesla: Γυρίστε στο γραφείο ή απολύεστε

O Elon Musk θέλει να έρθει ύφεση: «Βρέχει χρήμα για τους ανόητους»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News