Business & Finance Δευτέρα 20/06/2022, 08:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτροκίνηση: Ποια εταιρεία θα κλέψει το στέμμα της Tesla

Ηλεκτροκίνηση: Ποια εταιρεία θα κλέψει το στέμμα της Tesla

Η Tesla κινδυνεύει να χάσει το στέμμα του μεγαλύτερου κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο από τη Volkswagen έως το 2024, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Μελέτη του Bloomberg Intelligence προβλέπει ότι ο γερμανικός κολοσσός θα διπλασιάσει την παραγωγή του σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια οχήματα με μπαταρία το 2024, ξεπερνώντας την Tesla.

Η αύξηση του κόστους των μπαταριών και η περιορισμένη παραγωγική δυναμικότητα σημαίνουν ότι οι περισσότεροι άλλοι ανταγωνιστές, όπως η Ford και η General Motors, δεν μπορούν να καλύψουν τη διαφορά τόσο γρήγορα όσο η Volkswagen, ανέφερε η έκθεση. Η Tesla είναι επομένως πιθανό να παραμείνει ο μεγαλύτερος πωλητής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ για κάποιο χρονικό διάστημα.

Η παραγωγή και οι πωλήσεις της Volkswagen επικεντρώνονται στην Ευρώπη και το Bloomberg αναμένει ότι η εταιρεία θα επεκταθεί περαιτέρω στην Κίνα και όχι στις ΗΠΑ. Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 10% του συνόλου των πωλήσεων της VW πέρυσι, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της, αναφέρει το Business Insider.

Συνεπώς, το Bloomberg περιμένει ένα πλήγμα στις πωλήσεις της Tesla στην Κίνα, όπου η εταιρεία τώρα κατασκευάζει δύο μοντέλα. 

Η Tesla μπήκε από νωρίς στην επανάσταση της ηλεκτροκίνησης και ευθύνεται για το 75% όλων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πουλήθηκαν στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2022. Ωστόσο, οι ανταγωνιστές εκμεταλλεύονται σιγά σιγά το μέγεθός τους για να αποσπάσουν μερίδια αγοράς από την εταιρεία του Elon Musk.

Η Ford πρωτοστάτησε με το Ford F-150 Lightning, το οποίο έχει λάβει 200.000 παραγγελίες, ενώ η GM προωθεί τις μπαταρίες «Ultium» επόμενης γενιάς. Αλλά και η Porsche, που ανήκει στην Volkswagen, διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News