Business & Finance Πέμπτη 5/05/2022, 13:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μετοχή του Twitter είναι ακόμα στο χρηματιστήριο – Πρέπει να την αγοράσετε;

Η μετοχή του Twitter είναι ακόμα στο χρηματιστήριο – Πρέπει να την αγοράσετε;

Αρχικά αποκάλυψε ότι είχε αποκτήσει το 9,2% του Twitter, μετά δέχθηκε μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο, στην πορεία άλλαξε γνώμη και τελικά, ο Elon Musk έκλεισε συμφωνία για την εξαγορά του Twitter αντί 44 δισ. δολαρίων. Έπειτα από όλες τις δραματικές στιγμές αυτού του σήριαλ, ακολουθούν τα τυπικά, καθώς πλέον αναμένονται οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές αλλά και από τους μετόχους για το deal. Έως τότε, η μετοχή του Twitter εξακολουθεί να διαπραγματεύεται στο New York Stock Exchange. Με την έγκριση του deal, οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα λάβουν 54,2 δολάρια για κάθε μετοχή τους και η εταιρεία θα βγει από το χρηματιστήριο.

Εύλογα, λοιπόν, κάποιοι αναρωτιούνται εάν θα τους συμφέρει να αγοράσουν μετοχές του Twitter τώρα.

Ο Dan Raju, CEO της Tradier, είπε στο Money.com ότι πιθανότατα θα χρειαστεί περίπου μία εβδομάδα ακόμα για να οριστικοποιηθεί  το deal και να διαγραφεί η εταιρεία από το NYSE. Οι μέτοχοι θα πληρωθούν 2-3 ημέρες μετά.

Η μετοχή του Twitter κινείται τις τελευταίες ημέρες γύρω από τα 49 δολάρια. Έως τα 54,2 δολάρια που προσφέρει ο Musk, πρόκειται για απόδοση περίπου 10%.

Και παρότι είναι δελεαστική, οι ειδικοί λένε πως το να αγοράσει κάποιος τη μετοχή τώρα δεν είναι πολύ καλή ιδέα.

«Οι επενδυτές δεν θα πρέπει να αγοράζουν Twitter», λέει ο Matthew Tuttle, CEO της Tuttle Capital Management. «Εάν το deal δεν προχωρήσει, που είναι μια πιθανότητα όταν έχεις να κάνεις με τον Elon Musk και όλα όσα ‘κουβαλά’, τα περιθώρια πτώσης είναι τεράστια», εξηγεί.

Ο David Sekera της Morningstar συμφωνεί πως η αγορά μετοχών σε εταιρείες που αναμένεται να εξαγοραστούν κρύβει μεγάλες διακυμάνσεις και θα πρέπει να γίνεται μόνο από επενδυτές με μεγάλη ανοχή στο ρίσκο.

Πέραν του κινδύνου το deal να ναυαγήσει, υπάρχει και το ρίσκο μεγάλων καθυστερήσεων.

Ο Angelo Zino, αναλυτής της CFRA, θεωρεί ότι οι επενδυτές μπορούν να βρουν πολλές άλλες καλύτερες ευκαιρίες και προτείνει σε όσους ενδιαφέρονται για εταιρείες social media να κοιτάξουν το Pinterest ή την Alphabet.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η επενδυτική συμβουλή του Elon Musk που όλοι μπορούν να ακολουθήσουν

O Μασκ θα βγάλει το Twitter από το χρηματιστήριο για να το… ξαναβάλει σε 3 χρόνια

Ο Μασκ επιδιώκει να βάλει λιγότερα χρήματα στη νέα συμφωνία με το Twitter

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News