Business & Finance Δευτέρα 2/05/2022, 23:10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Μασκ επιδιώκει να βάλει λιγότερα χρήματα στη νέα συμφωνία με το Twitter

Ο Μασκ επιδιώκει να βάλει λιγότερα χρήματα στη νέα συμφωνία με το Twitter

Ο Έλον Μασκ βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλες επενδυτικές εταιρείες και άτομα υψηλής καθαρής θέσης για να αναλάβουν περισσότερη χρηματοδότηση για την εξαγορά του Twitter ύψους 44 δισ. δολ. ώστε να δεσμεύσει λιγότερα στη συμφωνία,, λένε άτομα που γνωρίζουν καλά την υπόθεση, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters.

Ο Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με το Forbes να υπολογίζει την περιουσία του σε περίπου 245 δισ. δολ. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του συνδέεται με τις μετοχές της Tesla. Την περασμένη εβδομάδα, ο Μασκ αποκάλυψε ότι πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 8,5 δισ. δολ. μετά τη συμφωνία του να αγοράσει το Twitter. 

Η νέα χρηματοδότηση, η οποία θα μπορούσε να έρθει με τη μορφή προνομιούχων ή κοινών κεφαλαίων, θα μπορούσε να μειώσει τη συνεισφορά σε μετρητά 21 δισ. δολ. που έχει δεσμευτεί ο Μασκ στη συμφωνία, καθώς και ένα δάνειο που εξασφάλισε έναντι των μετοχών του στην Tesla, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι τράπεζες που συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να παράσχουν δάνεια 13 δισ. δολ. με βάση τις δραστηριότητες του Twitter αρνήθηκαν να προσφέρουν περισσότερα για την εξαγορά του Μασκ, δεδομένης της περιορισμένης ταμειακής ροής της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ανέφερε το Reuters τον περασμένο μήνα.

Μεγάλοι επενδυτές, όπως εταιρείες ιδιωτικών μετοχών, αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου και ιδιώτες υψηλής καθαρής θέσης βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Μασκ για την παροχή προτιμώμενης χρηματοδότησης για την εξαγορά, ανέφεραν οι πηγές. Τα προνομιούχα ίδια κεφάλαια θα πλήρωναν ένα σταθερό μέρισμα από το Twitter, με τον ίδιο τρόπο που ένα ομόλογο ή ένα δάνειο πληρώνει κανονικούς τόκους, αλλά θα ανατιμάται σύμφωνα με την αξία ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News