Business & Finance Τετάρτη 4/05/2022, 10:02
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι «εκτελεστές»: 3 CEOs που έκαναν διάσημες τις επιχειρήσεις τους χωρίς να είναι ιδρυτές

Οι «εκτελεστές»: 3 CEOs που έκαναν  διάσημες τις επιχειρήσεις τους χωρίς να είναι ιδρυτές

Ο κόσμος των επιχειρήσεων μοιάζει να έχει μία εμμονή με τους ανθρώπους που είχαν τις μεγάλες ιδέες, τους καινοτόμους, τους εφευρέτες και τους ιδρυτές. Όμως, όπως λέει ο καθηγητής του Stern Business School του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Stephen Garrow, «δεν υπάρχει μόνο ένας δρόμος για την επιτυχία. Δεν χρειάζεται πάντα να κατεβάσεις μία ιδιοφυή ιδέα». 

Γιατί στην πράξη, μία σπουδαία ιδέα χωρίς την καλή εκτέλεση δεν αξίζει τίποτα.   Οι άνθρωποι που θέτουν τις καλές ιδέες σε λειτουργία, βρίσκουν στήριξη και φτιάχνουν ένα σχέδιο δράσης είναι οι «εκτελεστές», και όπως επισημαίνει το Axios, κάποιοι από αυτούς είναι διασημότεροι ακόμα και από τους ιδρυτές των εταιρειών τους. 

Elon Musk: Οι ιδρυτές της Tesla θεώρησαν ότι ο Musk, που τον καιρό  εκείνο ήταν ένας επενδυτής στην εταιρεία, θα ήταν καλός για να αναλάβει τη θέση του CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας. Είχαν δίκιο. 

Howard Schultz: Μπήκε για πρώτη φορά στα Starbucks του Σιάτλ ως πελάτης και αργότερα, έπεισε τους τρεις ιδρυτές να τον προσλάβουν, για να γίνει ο άνθρωπος που έφερε τον καφέ της αλυσίδας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 

Meg Whitman: Όταν έγινε CEO του eBay, η εταιρεία είχε 30 υπαλλήλους και έβγαζε 4 εκατ. δολάρια τον χρόνο. Όταν έφυγε, 10 χρόνια αργότερα, είχε 15.000 υπαλλήλους και τζίρο 8 δισ. δολαρίων ετησίως.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ποτέ δεν είναι αργά: 10 άνθρωποι που έκαναν μεγάλη επιτυχία μετά τα 40

Tέσσερα πράγματα που μπορούν να μάθουν οι άλλοι CEOs από τον Μασκ

Πέντε μαθήματα που πρέπει να πάρουν οι CEOs από τον Ζελένσκι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News