Business & Finance Σάββατο 19/02/2022, 22:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποτέ δεν είναι αργά: 10 άνθρωποι που έκαναν μεγάλη επιτυχία μετά τα 40

Ποτέ δεν είναι αργά: 10 άνθρωποι που έκαναν μεγάλη επιτυχία μετά τα 40

Επιχειρηματίες όπως ο Mark Zuckerberg και ο Bill Gates έγιναν θρύλοι καταφέρνοντας να δημιουργήσουν εταιρείες που εξελίχθηκαν σε κολοσσούς αξίας δισεκατομμυρίων στα εφηβικά τους χρόνια. 

Όμως, τα στοιχεία δείχνουν ότι αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή του MIT, Pierre Azoulay, ανάμεσα σε 2,7 εκατ. άτομα που ίδρυσαν επιχειρήσεις από το 2007 έως το 2014, η μέση ηλικία τους ήταν γύρω στα 40 χρόνια. 

Μάλιστα, ο Azoulay διαπίστωσε ότι οι 50χρονοι ιδρυτές είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πουλήσουν την εταιρεία τους ή να την βάλουν στο χρηματιστήριο από τους 30άρηδες. 

Και η ιστορία είναι γεμάτη με επιτυχημένους ανθρώπους που έκαναν το μεγάλο βήμα τους μετά τα 40. 

Η Vera Wang ήταν αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ και δημοσιογράφος, πριν να μπει στη βιομηχανία της μόδας σε 40 ετών. Παρότι δεν είχε σχεδιάσει ούτε ένα φόρεμα πριν μπει στην τέταρτη δεκαετία της ζωής της, σήμερα είναι μία από τις κορυφαίες σχεδιάστριες μόδας. 

Ο Donald Fisher ήταν 40 ετών και δεν είχε καμία εμπειρία στο λιανεμπόριο, όταν μαζί με τη σύζυγό του, Doris, άνοιξαν το πρώτο κατάστημα Gap στο Σαν Φρανσίσκο το 1969. Σήμερα, είναι μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ρούχων στον κόσμο. 

Ο Sam Walton είχε μια αρκετά επιτυχημένη καριέρα στη διοίκηση καταστημάτων λιανικής ως 20άρης και 30άρης, όμως η μετεωρική επιτυχία του ήρθε όταν σε ηλικία 44 ετών ίδρυσε το πρώτο Wal-Mart στο Άρκανσο, το 1962.

Ποτέ δεν είναι αργά: 10 άνθρωποι που έκαναν μεγάλη επιτυχία μετά τα 40-1
φωτ.: AP

Ο Gary Heavin ήταν 40 ετών όταν άνοιξε το πρώτο γυμναστήριο Curves το 1992. Εξελίχθηκε σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις franchise της δεκαετίας του 1990. 

Ο Henry Ford ήταν 45 ετών όταν δημιούργησε το επαναστατικό αυτοκίνητο Model T το 1908.

Ποτέ δεν είναι αργά: 10 άνθρωποι που έκαναν μεγάλη επιτυχία μετά τα 40-2
φωτ.: AP

Ο Taikichiro Mori ήταν ακαδημαϊκός πριν να αρχίσει να επενδύει στα ακίνητα σε ηλικία 51 ετών. Μέσω της Mori Building Company έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο το 1992, διαθέτοντας περιουσία 13 δισ. δολαρίων. 

Ο Ray Kroc πέρασε την καριέρα του πουλώντας μηχανές για milkshake πριν να αγοράσει το πρώτο εστιατόριο McDonald’s, σε ηλικία 52 ετών, το 1954. Το μετέτρεψε στη μεγαλύτερη αλυσίδα fast-food στον κόσμο. 

Ποτέ δεν είναι αργά: 10 άνθρωποι που έκαναν μεγάλη επιτυχία μετά τα 40-3
φωτ.: AP

Η Laura Ingalls Wilder κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της σειράς «Little House» σε ηλικία 65 ετών το 1932. Τα βιβλία έγιναν σύντομα κλασικά και πάνω τους στηρίχθηκε η τηλεοπτική σειρά «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι». 

Ο Harland Sanders, γνωστός και ως Colonel Sanders, ήταν 62 ετών όταν άρχισε να δίνει τα δικαιώματα franchise για τα εστιατόρια Kentucky Fried Chicken, το 1952. Δώδεκα χρόνια αργότερα, πούλησε την επιχείρηση για 2 εκατ. δολάρια. 

Ποτέ δεν είναι αργά: 10 άνθρωποι που έκαναν μεγάλη επιτυχία μετά τα 40-4
φωτ.: AP

Η Arianna Huffington ίδρυσε την Huffington Post σε ηλικία 55 ετών. Ενώ εργαζόταν στα μέσα και πριν, η επιτυχία της ψηφιακής έκδοσής της την έκανε διάσημη. Η HuffPost πουλήθηκε  στην AOL αντί 315 εκατ. δολαρίων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης: 

Αυτά είναι τα 10 χαρακτηριστικά του «τέλειου αφεντικού»

Πώς να βγάλετε πολλά χρήματα: Η απλή συμβουλή ενός δισεκατομμυριούχου

Τα τρία μαθήματα οικονομικών που πρέπει να κάνουν οι γονείς στα παιδιά τους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News