Business & Finance Σάββατο 30/04/2022, 14:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Credit Suisse: Αγωγή για παραβιάση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Credit Suisse: Αγωγή για παραβιάση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Συλλογική αγωγή εναντίον της Credit Suisse υποβλήθηκε σε αρμόδιο δικαστήριο της Νέας Υόρκης με κατηγορίες ότι η τράπεζα προέβη σε εσφαλμένες και παραπλανητικές αναφορές όσον αφορά την δραστηριοποίηση, την λειτουργία και τις πολιτικές συμμόρφωσής της. Πρόκειται για ομάδα επενδυτών οι οποίοι αγόρασαν αξιόγραφα της Credit Suisse από τις 19 Μαρτίου του 2021 έως και τις 25 Μαρτίου του 2022.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρείας Pomerantz, οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι στις αναφορές της, η Τράπεζα απέκρυψε ορισμένα στοιχεία, μεταξύ άλλων δάνεια που παραχώρησε σε Ρώσους ολιγάρχες, οι οποίοι βρίσκονται στην αμερικανική και στις διεθνείς λίστες των κυρώσεων. Ως αποτέλεσμα, καταγγέλλουν πως δημιουργήθηκε υψηλό ρίσκο παραβίασης των κανόνων γύρω από τις κυρώσεις, αλλά και τυχόν κανόνων που ενδέχεται να επιβληθούν στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε πως καταγράφει απώλειες ύψους 206 εκατ. ελβετικών φράγκων ή 212 εκατ. δολαρίων λόγω των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Τέλος στην ουδετερότητα της Ελβετίας; Νέες κυρώσεις σε Ρώσους επιχειρηματίες

Β. Ζελένσκι: Έκκληση στους Ελβετούς για πάγωμα της περιουσίας των Ρώσων ολιγαρχών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News