Business & Finance Κυριακή 17/04/2022, 15:25
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φον ντερ Λάιεν: Θέμα χρόνου η χρεοκοπία της Ρωσίας

Φον ντερ Λάιεν: Θέμα χρόνου η χρεοκοπία της Ρωσίας

Η χρεοκοπία της Ρωσίας είναι «θέμα χρόνου» σημείωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική Bild. 

Στην συνέντευξή της, η φον ντερ Λάιεν συμπλήρωσε ότι οι επικείμενες νέες κυρώσεις της Ε.Ε. στη Ρωσία θα στοχεύουν τις τράπεζες, ιδίως τη Sberbank, η οποία είναι και η μεγαλύτερη τράεπεζα της χώρας. Επίσης, στόχος των νέων κυρώσεων θα είναι και το πετρέλαιο σημείωσε η ίδια.

«Εξετάζουμε περαιτέρω τον τραπεζικό τομέα, ειδικά τη Sberbank, η οποία αντιπροσωπεύει το 37% του ρωσικού τραπεζικού τομέα. Και, φυσικά, υπάρχουν ενεργειακά ζητήματα», είπε, ερωτηθείσα για τα επόμενα σχέδια της Κομισιόν.

Η ΕΕ έχει μέχρι στιγμής εξαιρέσει μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας από προηγούμενους γύρους κυρώσεων επειδή, μαζί με την Gazprombank, είναι ένας από τους κύριους διαύλους πληρωμών για το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, το οποίο εξακολουθούν να αγοράζουν οι χώρες της ΕΕ παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στο δημοσίευμα της Bild σημειώνεται πως η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ήταν η πρώτη κορυφαία αξιωματούχος των δυτικών δυνάμεων που ταξίδεψε στην Μπούκα, όπου και είδε τις θηριωδίες εναντίον των αμάχων.

Διαβάστε επίσης:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύεται για τη χορήγηση ενός δισ. ευρώ για την υποστήριξη της Ουκρανίας

Φον ντερ Λάιεν: Οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία φαίνεται να είναι εγκλήματα πολέμου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News