Business & Finance Σάββατο 19/03/2022, 18:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ανώτατο δικαστήριο της Κολούμπια απορρίπτει μήνυση κατά της Amazon για μονοπωλιακή πολιτική

Ο δικαστής Hiram Puig-Lugo του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κολούμπια έκανε δεκτή την πρόταση της Amazon και απέρριψε την καταγγελία

Το ανώτατο δικαστήριο της Κολούμπια απορρίπτει μήνυση κατά της Amazon για μονοπωλιακή πολιτική

Αμερικανικό δικαστήριο απορρίπτει μήνυση κατά της Amazon για εφαρμογή μονοπωλιακών πολιτικών, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία απαγόρευε σε τρίτους πωλητές να προσφέρουν καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους αλλού.

Ο δικαστής Hiram Puig-Lugo του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κολούμπια έκανε δεκτή την πρόταση της Amazon και απέρριψε την καταγγελία που είχε καταθέσει πέρυσι ο γενικός εισαγγελέας της Ουάσιγκτον, Karl Racine.

«Πιστεύουμε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο προσέγγισε λάθος την υπόθεση και στην προφορική του απόφαση φαίνεται ότι δεν έχει λάβει υπόψη του τις λεπτομερείς κατηγορίες στην αγωγή» είπε ο αξιωματούχους σε δήλωση που εστάλη μέσω email, προσθέτοντας ότι το γραφείο εξετάζει τις νομικές επιλογές του.

Στην απόφαση δεν αναφέρεται ο λόγος της απόρριψης της υπόθεσης. 

Η Amazon δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Ο Racine ισχυρίστηκε ότι η πολιτική της εταιρείας θα μπορούσε να επηρεάσει προς τα πάνω τις τιμές για ένα δεδομένο προϊόν σε πλατφόρμες που ανταγωνίζονται την Amazon, καθώς οι τιμές του περιλαμβάνουν χρεώσεις που μπορεί να φτάνουν έως και το 40% της συνολικής τιμής.

Σημειώνεται ότι η Amazon έκλεισε την Πέμπτη μια συμφωνία 8,5 δισ. δολ. για την αγορά της MGM, συνδυάζοντας τον θρυλικό κινηματογραφιστή πίσω από τον Rocky και τον James Bond με τον γίγαντα λιανικής πώλησης με έδρα το Σιάτλ, καθώς θέλει να προσελκύσει καταναλωτές μέσω περισσότερων video streaming. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Διαβάστε επίσης:

Amazon και MGM: Μια εξαγορά με φόντο… 007

Amazon Web Services: Eγκαινιάστηκαν τα γραφεία στην Ελλάδα

Amazon: «Σκότωσε» το χαρτί, τώρα κλείνει τα βιβλιοπωλεία της

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News