Business & Finance Παρασκευή 18/03/2022, 17:54
BUSINESS & FINANCE

Amazon Web Services: Eγκαινιάστηκαν τα γραφεία στην Ελλάδα

Amazon Web Services: Eγκαινιάστηκαν τα γραφεία στην Ελλάδα

Εγκαινιάστηκαν σήμερα τα γραφεία της Amazon Web Services (AWS) στην Αθήνα, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδώνιδος Γεωργιάδη, του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, και του General Manager, Europe Public Sector της AWS, Cameron Brooks.

Στο χαιρετισμό του ο Άδ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι πλέον η Amazon Web Services έχει φυσική παρουσία στη χώρα μας με νέα μεγάλα γραφεία, 45 εργαζόμενους, πολλούς πελάτες και εκπληκτική προοπτική για το μέλλον.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Μας ενδιαφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας. Μας ενδιαφέρει η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στο νέο κόσμο που δημιουργείται. Για να το πετύχουμε αυτό, η παρουσία της Amazon έχει πολύ μεγάλη σημασία. Κι είμαστε εδώ να βοηθήσουμε να γίνει ακόμη μεγαλύτερη», σημείωσε ο υπουργός.

Amazon Web Services: Eγκαινιάστηκαν τα γραφεία στην Ελλάδα-1

Από τη μεριά του, ο Τζέφρι Πάιατ δήλωσε ότι η AWS είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πως οι εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ με τις επενδύσεις τους αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και την επιστροφή της στην ανάπτυξη.

Όπως είπε, είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι η Ελλάδα ξεκίνησε να προσελκύει πίσω Έλληνες επιστήμονες που είχαν μεταναστεύσει στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης, αξιοποιώντας την τεχνολογία.

Τέλος, ο κ. Brooks ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με έναν αριθμό Ελλήνων πελατών στον εμπορικό αλλά και τον δημόσιο τομέα, οι οποίοι επωφελούνται από την πληροφορική και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η πρόοδος την οποία βλέπουμε εδώ στην Ελλάδα είναι συναρπαστική. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την ανάπτυξή μας και σε συνεργασία με την Πρεσβεία και το Υπουργείο να συνεχίσουμε να έχουμε ευκαιρίες εδώ».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News