Business & Finance Τρίτη 25/05/2021, 09:49
BUSINESS & FINANCE

To deal της Amazon για το «Survivor» και το «The Voice»

Deal έως 9 δισ. δολ. με τη MGM Studios

To deal της Amazon για το «Survivor» και το «The Voice»

Κοντά στην εξαγορά της MGM Studios, συνιδιοκτήτριας εταιρείας των δικαιωμάτων της θρυλικής ταινίας του James Bond, βρίσκεται η Amazon, η οποία καλείται να πληρώσει το ποσό των 8,5 έως 9 δισ. δολαρίων.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και εντός της ημέρας, αποτελώντας το μεγαλύτερο deal της Amazon από το 2017, όταν και εξαγόρασε τη Whole Foods έναντι 13,7 δισ. δολαρίων.

Το νέο επιχειρηματικό βήμα του αμερικανικού «κολοσσού» εντάσσεται στην εν εξελίξει διείσδυση στην πολλά υποσχόμενη και ραγδαίως εξισλισσόμενη αγορά του streaming video, όπου ήδη «πρωταγωνιστούν» η Netflix και η Disney.

Η MGM, η οποία αναζητούσε αγοραστή εδώ και αρκετά χρόνια, έχει στην ιδιοκτησία της μια σειρά κινηματογραφικών ταινιών, από το «James Bond» και το «Rocky» έως το «Legally Blonde» και το «The Pink Panther».

Πέραν της μεγάλης οθόνης, διαθέτει τα δικαιώματα και δημοφιλών τηλεοπτικών σόου, όπως το «The Voice», το «Survivor» και το «Shark Tank», ενώ στο χαρτοφυλάκιό της συγκαταλέγεται και η συνδρομητική premium τηλεόραση Epix, η οποία αποτιμάται στο 1,3 δισ. δολάρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News