Business & Finance Δευτέρα 24/05/2021, 17:08
BUSINESS & FINANCE

Μονομαχία στην κορυφή του κόσμου: Ποιος «ισοφάρισε» τον πλούτο του Τζεφ Μπέζος

O Γάλλος δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 800 εκατ. δολάρια την Παρασκευή

Μονομαχία στην κορυφή του κόσμου: Ποιος «ισοφάρισε» τον πλούτο του Τζεφ Μπέζος

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, δεν είναι πια ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Είναι πλέον αναγκασμένος να μοιραστεί τον τίτλο με τον  επικεφαλής του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH, Μπερνάρ Αρνό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes, ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος της Louis Vuitton είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 800 εκατ. δολάρια την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να φτάσει στα 186 δισ. δολάρια. Στην  άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Μπέζος έχασε την ίδια ημέρα 2,3 δισ.  δολάρια, καθώς η μετοχή της Amazon σημείωσε πτώση λίγο πάνω από 1%. Το αποτέλεσμα ήταν και η δική του περιουσία να διαμορφωθεί στα 186 δισ. δολάρια.

Μάλιστα, για μία στιγμή, λίγο πριν από το κλείσιμο της Wall Street την Παρασκευή, ο Αρνό ήταν κατά 100 εκατ. δολάρια πλουσιότερος από τον Μπέζος και μόνος του στην κορυφή του κόσμου.

Βέβαια, δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε αυτό. Το πρωί της 16ης Δεκεμβρίου του 2019, ο Αρνό είχε και πάλι παραγκωνίσει τον Μπέζος από την πρώτη θέση.

Από τότε, ο καθένας τους έχει γίνει κατά 76 δισ. δολάρια πλουσιότερος, καθώς οι μετοχές των LVMH και Amazon έχουν ενισχυθεί.

Η LVMH ωφελείται από την επιστροφή των καταναλωτών –κυρίως των Αμερικανών και των Κινέζων- στα πολυτελή προϊόντα που πουλά και σε brands όπως τα Louis Vuitton, Sephora, Marc Jacobs, Christian Dior, Fendi και πολλά ακόμα. Το πρώτο τρίμηνο του 2021, ο κύκλος εργασιών του ομίλου έφτασε στα επίπεδα-ρεκόρ των 16,7 δισ. δολαρίων. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο Μπερνάρ Αρνό είναι πλέον κατά 100 δισ. δολάρια πλουσιότερος σε σχέση με τα βάθη του sell off  της πανδημίας, στις αρχές Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ, ο Τζεφ Μπέζος πουλά μετοχές της Amazon από τον Φεβρουάριο, όταν και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποσυρθεί από τη θέση του CEO, αργότερα μέσα στο έτος. Τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Μαΐου, πούλησε μετοχές αξίας 6,6 δισ. δολαρίων. Ο τίτλος της Amazon έχει σημειώσει πτώση 8% αφότου άγγιξε το υψηλό των 3.471,3 δολαρίων στις 29 Απριλίου, όταν ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε κύκλο εργασιών 108,5 δισ. δολαρίων για το α΄ τρίμηνο του 2021, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Forbes 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News