LIFE & ARTS

Ο Κέβιν Σπέισι επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Ο Κέβιν Σπέισι επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Λίγο πριν εκπνεύσει το 2017 ο Κέβιν Σπέισι ήταν ένας ηθοποιός στο απόγειο της δόξας του: κάτοχος δύο βραβείων Οσκαρ, διευθυντής ενός σπουδαίου θεάτρου (Old Vic) και μαγευτικός πρωταγωνιστής σε μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές της σύγχρονης streaming τηλεόρασης («House of Cards»). Και κάπου εκεί γκρεμίστηκαν όλα, περίπου εν μία νυκτί. Οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη και ξαφνικά ο άλλοτε πολυδοξασμένος ηθοποιός έγινε «τοξικός» και ανεπιθύμητος από οποιονδήποτε κρατούσε μια κάμερα στο χέρι.

Το τελευταίο πάντως φαίνεται πλέον να μην ισχύει, τουλάχιστον για τον Φράνκο Νέρο, ο οποίος στη δεύτερη μόλις ταινία του με την ιδιότητα του σκηνοθέτη προσφέρει με προθυμία έναν ρόλο στον Σπέισι, τον πρώτο του από την στιγμή που ξεκίνησε για εκείνον η ελεύθερη πτώση. Κατά βάση ηθοποιός δεύτερων ρόλων αλλά και ερμηνευτής του παλιού «Django», ο νυν σύζυγος της Βανέσα Ρεντγκρέιβ, δήλωσε πολύ χαρούμενος που ο Κέβιν Σπέισι, «ένας τόσο σπουδαίος ηθοποιός», θα συμμετάσχει στην ταινία του.

Στο «The Man Who Drew God» ένας τυφλός καλλιτέχνης αποκτά την θεόσταλτη ικανότητα να ζωγραφίζει πορτρέτα ανθρώπων βασιζόμενος μόνο στην χροιά της φωνής τους, γεγονός το οποίο τον κάνει διάσημο. Ο ρόλος του Σπέισι στην ταινία παραμένει προς το παρόν άγνωστος, ωστόσο δίπλα του θα έχει σίγουρα και την ίδια την Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η οποία προφανώς «εγκρίνει» την αμφιλεγόμενη επιλογή του συζύγου της.

Υπενθυμίζουμε πως η τελευταία φορά που είδαμε τον Αμερικανό ηθοποιό επί της οθόνης ήταν σε δύο φιλμ: στο μάλλον επιτηδευμένο «Billionaire Boys Club» του Τζέιμς Κοξ και στο διασκεδαστικό «Baby Driver» του Εντγκαρ Ράιτ, κυκλοφορίας 2018. Εκτοτε και εν μέσω μερικών ακόμα καταγγελιών οι οποίες ωστόσο δεν έφτασαν ποτέ σε δικαστική αίθουσα, ο Σπέισι προσπάθησε να επανέλθει μέσω κάποιων σύντομων βίντεο στο Youtube («Let Me Be Frank»), όπου προσέγγιζε την περσόνα του Φρανκ Αντεργουντ από το «House of Cards». Κανένας ωστόσο δεν συγκινήθηκε αρκετά ώστε να του προσφέρει κανονική δουλειά στο σινεμά, μέχρι τον Φράνκο Νέρο. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο Κέβιν Σπέισι ουδέποτε καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη για σεξουαλικής φύσης εγκλήματα, αν και σε μια τουλάχιστον περίπτωση ο ίδιος δήλωσε ένοχος ενώ στη συνέχεια οι κατηγορίες αποσύρθηκαν. Οσο για την παρουσία του στην μεγάλη οθόνη, η αλήθεια είναι πως μας έχει λείψει. 

Με πληροφορίες από indiewire.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News