LIFE & ARTS

Έρχεται ο «Φρανκενστάιν» του Λάνθιμου

Έρχεται ο «Φρανκενστάιν» του Λάνθιμου

Σάρκα και οστά παίρνει σιγά σιγά το επόμενο φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου, δύο χρόνια μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη «Ευνοούμενη», που τον οδήγησε στις 10 οσκαρικές υποψηφιότητες στην τελετή απονομής του 2019. Ο Ελληνας κινηματογραφιστής θεωρείται πια στο διεθνές στερέωμα του σινεμά ως ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους του arthouse είδους· μια ιδιοφυΐα που μπορεί να μην σκηνοθετεί μπλοκμπάστερ εκατοντάδων εκατομμυρίων, είναι ικανός ωστόσο να οδηγήσει ηθοποιούς και άλλους συντελεστές εκ του ασφαλούς στην δόξα των βραβείων.

Κάπως έτσι το επερχόμενο «Poor Things» πρόσθεσε πρόσφατα στο καστ του τον Μαρκ Ράφαλο, δίπλα στην Εμα Στόουν και τον Γουίλεμ Νταφόε, οι οποίοι είναι ήδη ανάμεσα στους πρωταγωνιστές. Η ταινία θα μεταφέρει στην οθόνη το ομώνυμο, πολυβραβευμένο μυθιστόρημα του Σκοτσέζου Αλασντερ Γκρέι, το οποίο μάλιστα θα ταξιδέψει ξανά τον Λάνθιμο στην βικτωριανή Αγγλία. Συγκεκριμένα πρόκειται για μια παραλλαγή του μύθου του Φρανκενστάιν, με πρωταγωνίστρια την Μπελ Μπάξτερ (Εμα Στόουν), μια νεαρή γυναίκα, την οποία θα φέρει πίσω στη ζωή ένας εκκεντρικός αλλά ιδιοφυής επιστήμονας.

Το σύνολο περιγράφεται ως μια ιστορία «έρωτα, εξερεύνησης και επιστημονικής τόλμης» και μάλλον είναι ασφαλές να υποθέσουμε πως με αυτό ο Λάνθιμος θα γράψει άλλο ένα κεφάλαιο στην συλλογή του με τις παιγνιώδεις, μαύρες σάτιρες που τόσο του αρέσουν. Οχι τυχαία άλλωστε στη δημιουργία του σεναρίου θα βρεθεί ξανά ο Τόνι ΜακΝαμάρα της «Ευνοούμενης», ο οποίος φαίνεται να κατευθύνει τον Λάνθιμο σε ένα πιο mainstream, αλλά όχι λιγότερο απολαυστικό μονοπάτι, που επιτρέπει στον Ελληνα σκηνοθέτη να δείξει όλη τη γκάμα της τέχνης του.

Οσο για τον Μαρκ Ράφαλο, ο τρεις φορές υποψήφιος για Οσκαρ ηθοποιός μάλλον ταιριάζει γάντι στο συγκεκριμένο είδος σινεμά, χάρη στην ικανότητά του να ισορροπεί μεταξύ κωμικών και δραματικών ερμηνειών. Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως το «Poor Things» βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προ-παραγωγής, συνεπώς η κυκλοφορία του στις αίθουσες προγραμματίζεται για το 2022.

Με πληροφορίες από variety.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News