Business & Finance Παρασκευή 13/08/2021, 22:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Amazon: Σκεπτικισμός του Κογκρέσου για το σύστημα αναγνώριση παλάμης

Amazon: Σκεπτικισμός του Κογκρέσου για το σύστημα αναγνώριση παλάμης

Επιστολή στην Amazon, με την οποία εκφράζουν ανησυχίες για το σύστημα αναγνώρισης παλάμης της εταιρείας, απέστειλαν τρεις Αμερικανοί γερουσιαστές, με μία εξ αυτών να είναι η Έιμι Κλομπουσάρ, η οποία προεδρεύει της αντιμονοπωλιακής επιτροπής της δικαστικής επιτροπής της Γερουσίας, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της σήμερα Παρασκευή. 

Η Amazon άρχισε να αναπτύσσει της βιομετρική τεχνολογία στα καταστήματα Whole Foods στο Σιάτλ τον Απρίλιο, επιτρέποντας στους καταναλωτές να πληρώνουν με σάρωση της παλάμης τους. Το σύστημα, που ονομάζεται Amazon One, επιτρέπει στους πελάτες να συνδέσουν μια πιστωτική κάρτα με την αναγνώριση παλάμης.

Η Κλομπουσάρ, μαζί με τον Μπιλ Κάσσιντι (Ρεπουμπλικανός) και τον Τζον Όσοφ  (Δημοκρατικός), εξέφρασαν ανησυχίες στην επιστολή τους για την  ιδιωτικότητα και τον ανταγωνισμό.

«Οι ανησυχίες μας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών ενισχύονται από τα στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι η Amazon μοιράστηκε φωνητικά δεδομένα με τρίτους και από τους ισχυρισμούς ότι η Amazon παραβίασε τους βιομετρικούς νόμους περί απορρήτου», έγραψαν οι γερουσιαστές στην επιστολή τους.

«Ανησυχούμε επίσης ότι η Amazon μπορεί να χρησιμοποιήσει δεδομένα από το Amazon One, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από πελάτες τρίτων που μπορεί να αγοράσουν και να χρησιμοποιήσουν συσκευές Amazon One, για να ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστική της ισχύ και να καταστείλει τον ανταγωνισμό σε διάφορες αγορές», συμπλήρωσαν. 

Οι γερουσιαστές θέτουν ερώτημα στην Amazon σχετικά με τα σχέδια επέκτασης του Amazon One και σε ποιους έχει πουλήσει ή αδειοδοτήσει την τεχνολογία. Ρώτησαν επίσης πόσοι έχουν εγγραφεί στο σύστημα, πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα και εάν συνδυάζονται ποτέ με τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου.

Η Amazon αρνήθηκε να σχολιάσει, ωστόσο παρέπεμψε σε δημοσίευσή της στις 21 Απριλίου, η οποία ανέφερε ότι βρισκόταν «σε συζητήσεις με πολλούς δυνητικούς πελάτες», προσθέτοντας ότι η υπηρεσία Amazon One σχεδιάσθηκε με τέτοιο τρόπο για να είναι εξαιρετικά ασφαλής. 

«Η συσκευή Amazon One προστατεύεται από πολλαπλούς ελέγχους ασφαλείας και οι εικόνες δεν αποθηκεύονται ποτέ σε αυτήν. Αντιθέτως, κρυπτογραφούνται και αποστέλλονται σε μια εξαιρετικά ασφαλή περιοχή που δημιουργήσαμε για το Amazon One στο cloud», υπογραμμίζει η εταιρεία στο blog της.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News