Business & Finance Τρίτη 8/03/2022, 20:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Moody’s: Περισότερες γυναίκες στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ θα φέρουν 1 τρισ.δολάρια σε μία 10ετία

Moody’s: Περισότερες γυναίκες στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ θα φέρουν 1 τρισ.δολάρια σε μία 10ετία

Η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να ενισχυθεί κατά 1 τρισ.δολάρια την προσεχή 10ετία, εάν η γυναικεία παρουσία στην αγορά εργασίας αυξηθεί στα επίπεδα που παρατηρείται και σε άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες, σύμφωνα με έκθεση της Moody’s για την ισότητα των φύλων που δημοσιεύθηκε σήμερα με αφορμή της Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας. 

Ο οίκος επισημαίνει ότι οι γυναίκες επλήγησαν πολύ πιο σκληρά από την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς τα περιοριστικά μέτρα διέκοψαν τη λειτουργία των σχολείων και κατέστησαν αναγκαία την φροντίδα των παιδιών με την παραμονή τους στο σπίτι. 

Παρότι η θέση της γυναίκας επηρεάστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, το πλήγμα ήταν βαρύτερο στις ΗΠΑ και στον Καναδά σε σχέση με τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Σουηδία και την Αυστραλία, εν μέρει λόγω της απουσίας φιλικών προς την οικογένεια πολιτικών, όπως εγγυημένη αμοιβόμενη οικογενειακή άδεια και επιδοτήσεις για την φροντίδα των παιδιών, σύμφωνα με την έκθεση. 

Στις ΗΠΑ, το χάσμα συμμετοχής στην αγορά εργασίας μεταξύ γυναικών ηλικίας 25 έως 54 ετών και ανδρών αντίστοιχης ηλικίας διαμορφώθηκε στο 11,4% το 2021 σε σχέση με το 6,6% στη Βρετανία και το 4% στη Σουηδία. Εάν δε, νέες πολιτικές βοηθήσουν τις γυναίκες να συμμετάσχουν στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ με το ίδιο ποσοστό που παρατηρείται σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες, τότε το αμερικανικό ΑΕΠ θα μπορούσε να αυξηθεί 4% την επόμενη δεκαετία. 

Η έκθεση δημοσιεύεται τη στιγμή που διαμορφωτές πολιτικής και επενδυτές, ειδικά στην Ευρώπη, ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο για το βαθμό συμμετοχής των γυναικών στο μάνατζμεντ των επιχειρήσεων. Η Moody’s εξετάζει το θέμα και υπό μία ακόμη προοπτική: «Εξετάζουμε την παρουσία των γυναικών στα δ.σ. των επιχειρήσεων και τις νέες αντιλήψεις που φέρνουν ως υποστηρικτικό στοιχείο της καλής εταιρικής διακυβέρνησης», σημειώνει η έκθεση. 
  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

UBS στο «ΜR»: Οι γυναίκες είναι καλύτεροι επενδυτές από τους άνδρες – Πότε και πώς να αρχίσουν

Αυτές οι κατηγορίες επενδυτών θα παρουσιάσουν τη μεγαλύτερη αύξηση την επόμενη 10ετία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News