Business & Finance Τετάρτη 2/03/2022, 13:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ετοιμάζει βαλίτσες ο Αμπράμοβιτς – Πουλάει τα ακίνητα στο Λονδίνο

Βαρύ το κλίμα στη βρετανική πρωτεύουσα

Ετοιμάζει βαλίτσες ο Αμπράμοβιτς – Πουλάει τα ακίνητα στο Λονδίνο

Την ακίνητη περιουσία που διαθέτει στο Λονδίνο φαίνεται ότι πουλάει ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος ετοιμάζει βαλίτσες για να αναχωρήσει από τη βρετανική πρωτεύουσα, όπου το κλίμα είναι ιδιαιτέρως βαρύ για τον ίδιο. 

«Έχει τρομάξει από τις κυρώσεις και γι’ αυτό ήδη ετοιμάζεται να πουλήσει το σπίτι του αύριο, καθώς και ένα ακόμη ακίνητο» δήλωσε ο βουλευτής των Εργατικών, Chris Bryant, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κοινοβούλιο. 

Ας σημειωθεί ότι ο Ρώσος ολιγάρχης μέχρι στιγμής δεν βρίσκεται στη λίστα των βρετανικών κυρώσεων, παρά το γεγονός ότι σε αυτή συγκαταλέγονται περισσότερα από 100 άτομα και οντότητες. 

Ωστόσο, ο Αμπράμοβιτς δέχεται σημαντικές πιέσεις από το πολιτικό προσωπικό, προκειμένου να αποχωρήσει άμεσα από τη χώρα, ως απόρροια των στενών σχέσεων με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Το Σάββατο, ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε την παράδοση των ηνίων της Chelsea στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα της ομάδας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των επόμενων εβδομάδων δεν αποκλείεται να πουλήσει τις μετοχές σε ξένους επενδυτές. 

Η περιουσία του Ρώσου ολιγάρχη υπολογίζεται σε 13,5 δισ. δολάρια και στο χαρτοφυλάκιό του συγκαταλέγεται, μεταξύ άλλων, μια σειρά ακινήτων στο Λονδίνο. 

Το «φιλέτο» αφορά τη βίλα στο Kensington Palace Gardens, το οποίο κοστίζει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους «The Times». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ο 19χρονος που εξόργισε τον Elon Musk τα βάζει με Ρώσους ολιγάρχες

Ρωσία: Έχασε τη στήριξη των ολιγαρχών ο Πούτιν;

Ουκρανία: Στις διαπραγματεύσεις με Ρωσία και ο Αμπράμοβιτς

Βόμβα στην Chelsea – Αποχωρεί ο Αμπράμοβιτς υπό τον φόβο των κυρώσεων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News