Business & Finance Τετάρτη 23/02/2022, 12:36
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με κυρώσεις κινδυνεύει το «αφεντικό» της Chelsea

Με κυρώσεις κινδυνεύει το «αφεντικό» της Chelsea

Τον κίνδυνο να καταστεί στόχος των βρετανικών κυρώσεων διατρέχει ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της Chelsea, Roman Abramovich, όπως τόνισε η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένο Βασιλείου, Liz Truss. 

Το Λονδίνο ανακοίνωσε χθες ένα πρώτο πακέτο μέτρων εναντίον πέντε ρωσικών τραπεζών και τριών Ρώσων πολιτών, ως απάντηση στην απόφαση της Μόσχας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των ουκρανικών επαρχιών Λουγκάνσκ και Ντόνετσκ. 

Η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, ερωτηθείσα για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Abramovich, ο οποίος έχει πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα στην Αγγλία, απέφυγε να αποκλείεται το ενδεχόμενο μελλοντικών κυρώσεων εις βάρος του. 

«Έχουμε πολλά μεμονωμένα άτομα στη λίστα μας, τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορούν να τεθούν στο στόχαστρο των κυρώσεών μας» δήλωσε η Truss. «Κανείς δεν είναι εκτός στόχου». 

Ο 55χρονος Abramovich έχει καθαρή περιουσία ύψους άνω των 15 δισ. δολαρίων. Στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ευρέως γνωστός, καθώς είναι ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Chelsea, νυν κατόχου του Champions League. 

Ας σημειωθεί ότι η Δύση έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιπλέον κυρώσεων, σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Ουκρανία. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Γιατί οι Ρώσοι ολιγάρχες γίνονται… «φτωχότεροι»

Η πλουσιότερη οικογένεια όλων των εποχών γεννήθηκε στο εβραϊκό γκέτο της Φρανκφούρτης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News