Κόσμος Δευτέρα 28/02/2022, 15:59
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Στις διαπραγματεύσεις με Ρωσία και ο Αμπράμοβιτς

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς θέλει να μεσολαβήσει μεταξύ Μόσχας και Κιέβου

Ουκρανία: Στις διαπραγματεύσεις με Ρωσία και ο Αμπράμοβιτς

Με τις διεθνείς κυρώσεις κατά της Μόσχας να «χτυπούν» και πολλούς Ρώσους επιχειρηματίες, ο ιδιοκτήτης της Τσέλι Ρόμαν Αμπράμοβιτς αποφάσισε να… πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να μεσολαβήσει ο ίδιος για τον ειρηνικό τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπό του, ο δισεκατομμυριούχος αποδέχθηκε το αίτημα της Ουκρανίας να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης με τη γειτονική της Ρωσία.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ήρθε σε επαφή με την ουκρανική πλευρά για υποστήριξη στην επίτευξη ειρηνικής λύσης και ότι προσπαθεί να βοηθήσει από τότε», ανέφερε η εκπρόσωπός του σε email που απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δεχόταν ασφυκτική πίεση από Βρετανούς πολιτικούς μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ένας βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, ο Κρις Μπράιαντ, ανέφερε μάλιστα ότι δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται στον Ρώσο ολιγάρχη να έχει στην κατοχή του μια βρετανική ποδοσφαιρική ομάδα.

Αντιδρώντας στην κίνηση του Αμπράμοβιτς, ο Μπράιαντ έγραψε σήμερα στο Twitter: «Φαίνεται ότι πρόκειται για άλλο ένα ρωσικό ψέμα για να αποφύγει τις κυρώσεις. Αν είναι τόσο κοντά στον Πούτιν και έχει τόση επιρροή, αν επισκέφτηκε τον Πούτιν την προηγούμενη εβδομάδα, τότε πρέπει να του επιβληθούν κυρώσεις».

 

Το Σάββατο, ο Ρώσος επιχειρηματίας μεταβίβασε τον άμεσο έλεγχο της Τσέλσι στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματός της, επιδιώκοντας έτι να αποστασιοποιηθεί δημοσίως από την ποδοσφαιρική ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς οι ηγέτες της Δύσης εξετάζουν ακόμα περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και των ολιγαρχών της.

Η περιουσία του Αμπράμοβιτς υπολογίζεται στα 13 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο 55χρονος επιχειρηματίας έχτισε την περιουσία του από μερίδια και πωλήσεις ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων, τα οποία είχε αποκτήσει κατά την πρώην Σοβιετική Ένωση.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κυρώσεις: H λύση στην κρίση Ουκρανίας – Ρωσίας;

Νέο «χαστούκι» ΗΠΑ: Απαγορεύουν κάθε συναλλαγή με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας

Ρωσία – Ουκρανία: Ξεκίνησαν οι διπλωματικές επαφές, «αντέχει» το Κίεβο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News