Business & Finance Τετάρτη 2/03/2022, 12:13
BUSINESS & FINANCE

Ο 19χρονος που εξόργισε τον Elon Musk τα βάζει με Ρώσους ολιγάρχες

Ο φοιτητής παρακολουθεί τις κινήσεις των αεροπλάνων των Ρώσων μεγιστάνων, καθώς και του Πούτιν

Ο 19χρονος που εξόργισε τον Elon Musk τα βάζει με Ρώσους ολιγάρχες

O 19χρονος που είχε γίνει η «σκιά» του ιδιωτικού τζετ του Ίλον Μασκ αποφάσισε να τα βάλει και με τους Ρώσους ολιγάρχες, παρακολουθώντας τις κινήσεις τους στους αιθέρες.

O Jack Sweeney από τη Φλόριντα δημιούργησε ένα νέο λογαριασμό στο Twitter, με όνομα @RuOligarchJets, όπου καταγράφει τις κινήσεις των ιδιωτικών αεροσκαφών τουλάχιστον 21 Ρώσων δισεκατομμυριούχων. Ο λογαριασμός αυτός μέσα σε λίγες μέρες έχει συγκεντρώσει πάνω από 200 χιλιάδες ακολούθους.

Σύμφωνα λοιπόν με τον δαιμόνιο Αμερικανό, τα ιδιωτικά τζετ και τα ελικόπτερα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς υπήρξαν ιδιαίτερα δραστήρια τα τελευταία 24ωρα, καθώς εθεάθησαν σε τοποθεσίες όπως η Μόσχα, το Μπακού, το Ντουμπάι, η Κωνσταντινούπολη και το νησιωτικό κράτος του Άγιου Χριστόφορου και Νέβις.

 

 

Πέρα από τις κινήσεις των αεροσκαφών, ο λογαριασμός @RuOligarchJets καταγράφει ακόμα και συγκεκριμένα στοιχεία, όπως η χρήση καυσίμων και το κόστος πτήσης. Για παράδειγμα, το τζετ LX-RAY του ιδιοκτήτη της Τσέλσι που προσγειώθηκε στο Μπακού είχε χρόνο πτήσης 2 ώρες και 27 λεπτά και χρησιμοποίησε 3.767 κιλά καυσίμου, που κοστίζουν περίπου 6.369 δολάρια.

Ο Αλεξάντερ Αμπράμοφ είναι ένας ακόμη επιχειρηματίας που παρακολουθεί ο 19χρονος. Τα τζετ και τα ελικόπτερά του εθεάθησαν τη Δευτέρα στο Λονδίνο, τις Σεϋχέλλες, το Άμπου Ντάμπι και το νησιωτικό κράτος της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα.

Επίσης, παρακολουθεί το ιδιωτικό αεροσκάφος του Λεονίντ Μίκελσον, επικεφαλής της Novatek, της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας φυσικού αερίου στη Ρωσία και του επιχειρηματία Άλισερ Ουσμάνοφ, που συχνά χαρακτηρίζεται ο πλουσιότερος άνθρωπος στη χώρα. 

Από το «μικροσκόπιο» του Sweeney δεν έχει ξεφύγει ούτε ο ίδιος ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Μάλιστα, δημιούργησε ξεχωριστό λογαριασμό, το @PutinJet, για να παρακολουθεί τα αεροσκάφη του Ρώσου προέδρου.

Βέβαια, όπως εξηγεί ο ίδιος, είναι δύσκολο να καταγράψει με ακρίβεια το αεροπορικό αποτύπωμα του ηγέτη της Ρωσίας.

 

Μιλώντας στο NBC, ο φοιτητής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριντα ανέφερε: «Είναι τρελό. Απλά νόμιζα ότι θα ενδιέφερε κάποιους ανθρώπους. Δεν περίμενα ότι θα άρεσε στους πάντες».

Ο νεαρός ανέφερε ότι δεν γνώριζε ποιοι ήταν οι περισσότεροι από αυτούς τους ολιγάρχες, αλλά μπορεί να καταλάβει τη δύναμη και την επιρροή που ασκούν.

Ο Jack Sweeney έγινε γνωστός όταν αποκάλυψε πως επικοινώνησε μαζί του ο Elon Musk και του πρόσφερε 5.000 δολάρια για να διαγράψει τον λογαριασμό που καταγράφει τις πτήσεις του ιδιωτικού αεροσκάφους του.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης:

Σαμποτάζ στο superyacht του Πούτιν: Το «FCKPTN» και το ταξίδι προς την «κόλαση»

Ρωσία: Έχασε τη στήριξη των ολιγαρχών ο Πούτιν;

Πόσα χρήματα έχουν χάσει οι υπερ-πλούσιοι της Ρωσίας

Elon Musk: Ένας 19χρονος γνωρίζει την κάθε του κίνηση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News