Business & Finance Δευτέρα 5/07/2021, 13:14
BUSINESS & FINANCE

Ριμπολόβλεφ: Μετά το «Sparti» απέκτησε και το «Skorpios»

Το νέο αγωνιστικό yacht του μεγιστάνα

Ριμπολόβλεφ: Μετά το «Sparti» απέκτησε και το «Skorpios»

Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ έχει όλα όσα θα ήθελε κανείς στη ζωή του. Από πολυτελείς βίλες και ακριβά διαμέρισματα, έως αθλητικές ομάδες και ανεκτίμητης αξίας έργα τέχνης.

Πρόσφατα δε, αποφάσισε να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο τη συλλογή με τα θαλάσσια σκάφη, αποκτώντας ένα αγωνιστικό yacht, μήκους 43 μέτρων και κόστους 20 εκατ. δολαρίων. Για την κατασκευή του yacht, μάλιστα, χρειάστηκαν περίπου τέσσερα χρόνια.

Το όνομα του νέου σκάφους είναι το ελληνικό «Σκορπιός», αντλώντας έμπνευση από το ομώνυμο νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, το οποίο το 2013 περιήλθε την ιδιοκτησία της οικογένειας του Ρώσου μεγιστάνα, καθώς η κόρη του, Εκατερίνα, πλήρωσε 153 εκατ. ευρώ για να το κάνει δικό της.

Το νέο αγωνιστικό yatch του Ριμπολόβλεφ συνιστά ένα ακόμη παράδειγμα ότι οι δισεκατομμυριούχοι αυτού του πλανήτη συνέχισαν να αυξάνουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς κατά τη διάρκεια του 2020.

Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έγιναν πλουσιότεροι κατά 1,8 τρισ. δολάρια το προηγούμενο έτος.

Η περιουσία του Ριμπολόβλεφ ανέρχεται αυτή την στιγμή στα 10,9 δισ. δολάρια, και προέρχεται κυρίως από τη ρευστοποίηση των μετοχών που κατείχε σε δύο ρωσικές αγροχημικές εταιρείες πριν περίπου από μία δεκαετία.

Πέραν του «Σκορπιού», ο Ρώσος μεγιστάνας έχει στην κατοχή του και δύο τεράστια πολυτελή σκάφη αναψυχής, μήκους 67 και 110 μέτρων. Πέρυσι, μάλιστα, απέκτησε και το πρώτο αγωνιστικό yacht, μήκους 17 μέτρων. Το όνομά του είναι και πάλι ελληνικής προέλευσης, «Sparti».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News