Business & Finance Τρίτη 8/02/2022, 16:03
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Nέα ταμπλό έρχονται στις Ferrari – Συμμαχία με την Qualcomm

Nέα ταμπλό έρχονται στις Ferrari – Συμμαχία με την Qualcomm

Συνεργασία με την Qualcomm ανακοινωσε η Ferrari για την αναβάθμιση των ταμπλό στα αυτοκίνητά της. Στόχος της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη ενός «ψηφιακού πιλοτηρίου» και η αναζήτηση πιθανών ευκαιριών για την αξιοποίηση των τεχνολογικών εργαλείων από την Ferrari. Η αναβάθμιση θα αφορά τόσο τα αυτοκίνητα δρόμου, όσο και τη Formula 1. Επίσης, μέσω της συνεργασίας αυτής, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα του esports.

«Επεκτείνουμε τις γνώσεις μας στην τεχνολογία και το web 3.0, δύο κλάδους με μεγάλες προοπτικές για την αυτοκίνηση και το motosport», δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna, ο οποίος προσπαθεί να επιταχύνει την μετάβαση της εταιρείες προς την εποχή της  ηλεκτροκίνησης και των τεχνολογικών λύσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες σε ολόκληρο τον κόσμο συνεργάζονται με την Qualcomm, ώστε να ενσωματώσουν στα οχήματα τους ημιαγωγούς της.

Τον περασμένο μήνα, η Ferrari από την πλευρά της ξεκίνησε να πραγματοποιεί αλλαγές στην οργανωσιακή της δομή και να προσλαμβάνει μάνατζερ με εμπειρία στον κλάδο της τεχνολογίας. Έχει ήδη στήσει ειδικό τμήμα για την αναζητηση τυχόν ευκαιριών και προοπτικών στον τομέα των ψηφιακών λύσεων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ferrari: Το 2021 χρονιά ρεκόρ για τις παραγγελίες

Tesla: Ανακαλεί 54.000 οχήματα στις ΗΠΑ – Προσπερνούν πινακίδες STOP

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News