Business & Finance Πέμπτη 3/02/2022, 08:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Opel: Η Όμικρον της έχει στερήσει εργαζόμενους – Προσλαμβάνει έκτακτο προσωπικό 

Opel: Η Όμικρον της έχει στερήσει εργαζόμενους – Προσλαμβάνει έκτακτο προσωπικό 

Την πρόσληψη εκατοντάδων έκτακτων εργαζόμενων εξετάζει η Opel, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας στη γερμανική εφημερίδα Wirtschaftswoche χθες Πέμπτη, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον έχει μολύνει αρκετό από το προσωπικό της εταιρείας. 

Η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία ανήκει στον όμιλο Stellantis και λειτουργεί τρία εργοστάσια στη Γερμανία, προχώρησε σε περικοπές 2.100 θέσεων το διάστημα μεταξύ του Ιανουαρίου 2020 και του αντίστοιχου φετινού μήνα. Οι εργαζόμενοι εκείνοι είχαν προσληφθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου, τις οποίες η εταιρεία επέλεξε να μην τις ανανεώσει. 

Οι έκτακτοι εργαζόμενοι προορίζεται για την κύρια μονάδα της της Opel στο Ράσελχαϊμ, προκειμένου να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής του νέου Astra L, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Wirtschaftswoche, η παράδοση του οποίου ξεκίνησε μέσα στον Ιανουάριο του 2022.

Τον Νοέμβριο η Opel είχε αναγκασθεί να κλείσει εργοστάσιά της στη Γερμανία μέχρι το τέλος του περυσινού έτους λόγω της έλλειψης σε ημιαγωγούς, με τους εργαζόμενους να κατηγορούν τη Stellantis ότι εκμεταλλεύεται το καθεστώς με τις άδειες τους στη Γερμανία για να μεταφέρει την παραγωγή εκτός της χώρας.

Όπως είχε αναφέρει η εταιρεία, δίνει προτεραιότητα στα ηλεκτρικά οχήματα στη χρήση των ημιαγωγών που έχει ήδη στη διάθεσή της, ενώ δεν θέλησε να κάνει εικασίες για το πότε θα ξεπεραστεί η έλλειψή τους.

moneyrevuew.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News