Business & Finance Τρίτη 1/02/2022, 17:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tesla: Ανακαλεί 54.000 οχήματα στις ΗΠΑ – Προσπερνούν πινακίδες STOP

Tesla: Ανακαλεί 54.000 οχήματα στις ΗΠΑ – Προσπερνούν πινακίδες STOP

Σε ανάκληση σχεδόν 54.000 αυτοκινήτων και SUV προχωρά η Tesla στις ΗΠΑ λόγω προβλημάτων στο λογισμικό πλήρους αυτονομίας, που ουσιαστικά αφήνει τα οχήματα να περνούν πινακίδες STOP.

Η Tesla πρόκειται να απενεργοποιήσει την λειτουργία, η οποία επιτρέπει στα οχήματα να προσπερνούν τις πινακίδες σε διασταυρώσεις με ταχύτητα έως και 9 χλμ την ώρα, αναβαθμίζοντας το λογισμικό. Η εταιρεία σημείωσε ότι παρά την επισήμανση από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές, δεν έχουν σημειωθεί ατυχήματα ή τραυματισμοί από τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον ο οδηγός έχει ενεργοποιήσει την λειτουργία, τα οχήματα μπορούν να ππλησιάσουν τις διασταυρώσεις με ταχύτητα κάτω των 9 χλμ την ώρα και να προσπεράσουν την πινακίδα, όταν δεν εντοπίζονται κινούμενα οχήματα, πεζοί ή ποδηλάτες κοντά.

Τα οχήματα που ανακαλούνται είναι τύπου Model S σεντάν και Model X SUV που κατασκευάστηκαν από το 2016 έως το 2022. Επίσης, οχήματα Model 3 σεντάν από το 2017 έως το 2022 και Model Y SUV από το 2020 έως το 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα οχήματα της Tesla έχουν διοχετευθεί σε οδηγούς για δοκιμές (beta test), όπου η λειτουργία αυτονομίας είναι ενεργοποιημένη, ωστόσο οι οδηγοί οφείλουν να είναι έτοιμοι για να αναλάβουν τον έλεγχο.

Η αρμόδια αρχή ασφαλείας των ΗΠΑ σημείωσε στις συνεδριάσεις με την Tesla ότι η λειτουργία αυτή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης:

Η Tesla βρίσκεται σε χαμηλό 3 μηνών – Γιατί είναι η κατάλληλη στιγμή για «buy»

Elon Musk: Το σημαντικότερο προϊόν της Tesla δεν είναι αυτοκίνητο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News