Business & Finance Πέμπτη 27/01/2022, 12:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Elon Musk: Το σημαντικότερο προϊόν της Tesla δεν είναι αυτοκίνητο

Elon Musk: Το σημαντικότερο προϊόν της Tesla δεν είναι αυτοκίνητο

Κατά τον Elon Musk, το σημαντικότερο προϊόν που αναπτύσσει αυτή τη στιγμή η Tesla δεν είναι το ημιφορτηγό Cybertruck ή το πολυαναμενόμενο Roadster της. Δεν είναι καν αυτοκίνητο. 

Όπως είπε ο CEO της Tesla κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές για τα αποτελέσματα του τριμήνου, ένα ανθρωποειδές ρομπότ που ονομάζεται Optimus είναι «το πιο σημαντικό προϊόν που αναπτύσσει αυτή τη στιγμή» η εταιρεία. 

Ο Musk είχε αποκαλύψει για πρώτη φορά το ρομπότ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης AI Day της Tesla τον Αύγουστο. 

Στόχος της εταιρείας είναι το ρομπότ, που έχει ύψος 1,75 μέτρα και ζυγίζει 55 κιλά, να απαλλάξει τον άνθρωπο από επικίνδυνες και μονότονες εργασίες στο μέλλον. Το Optimus θα λειτουργεί με το ίδιο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που κινεί και την τεχνολογία αυτόματης οδήγησης των αυτοκινήτων Tesla, το λεγόμενο Autopilot. 

Και όπως είπε χθες ο Musk, το ρομπότ έχει τη δυνατότητα να γίνει σημαντικότερο για την Tesla από τις δραστηριότητές της στον τομέα του αυτοκινήτου. 

Η πρώτη εφαρμογή του ρομπότ θα είναι πιθανότατα μέσα στα ίδια τα εργοστάσια της Tesla, με την εταιρεία να σκοπεύει να έχει το πρωτότυπο έτοιμο κάποια στιγμή μέσα στο 2022. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Tesla: Εκτινάχθηκαν τα κέρδη, αλλά «παγώνει» τα νέα μοντέλα

O 19χρονος χάκερ που ελέγχει αυτοκίνητα Tesla σε 13 χώρες

Tesla: Πώς ο κολοσσός του Έλον Μασκ πήρε το όνομά του

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News