Business & Finance Τετάρτη 12/01/2022, 10:12
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O 19χρονος χάκερ που ελέγχει αυτοκίνητα Tesla σε 13 χώρες

O 19χρονος χάκερ που ελέγχει αυτοκίνητα Tesla σε 13 χώρες

Οι ιδιοκτήτες τουλάχιστον 25 αυτοκινήτων Tesla σε 13 χώρες από όλο τον κόσμο μάλλον θα εκπλαγούν εάν μάθουν ότι ένας 19χρονος χάκερ μπορεί να ελέγχει εξ αποστάσεως τα οχήματά τους.

O 19χρονος χάκερ που ελέγχει αυτοκίνητα Tesla σε 13 χώρες-1

Ο Ντέιβιντ Κολόμπο από τη Γερμανία ανακάλυψε ένα ελάττωμα στο λογισμικό της Tesla, το οποίο του επιτρέπει να ξεκλειδώνει τις πόρτες και τα παράθυρα, να βάζει μπροστά τα αυτοκίνητα και να απενεργοποιεί τα συστήματα ασφαλείας  τους από το σπίτι του.

 

Όπως ισχυρίζεται ο Κολόμπο, μπορεί επίσης να δει εάν ο οδηγός βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο, να ενεργοποιήσει το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου και να αναβοσβήσει τους προβολείς του.

Ο νεαρός χάκερ δεν αποκάλυψε δημοσίως το «παραθυράκι» που βρήκε στο λογισμικό, όμως σημείωσε ότι αυτό αφορά μόνο έναν μικρό αριθμό αυτοκινήτων Tesla από όλο τον κόσμο.

«Ναι, μπορώ δυνητικά  να ξεκλειδώσω τις πόρτες και να αρχίσω να οδηγώ τα Tesla που επηρεάζονται. Όχι, δεν μπορώ να παρέμβω όταν κάποιος οδηγεί (πέραν του να βάλω  τη μουσική στο τέρμα ή να αναβοσβήσω τα φώτα)», έγραψε στο Twitter.

 

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, είναι αρκετά επικίνδυνο εάν κάποιος μπορεί από χιλιόμετρα μακριά να ανεβάσει στο τέρμα  τη μουσική ή να ανοίξει τα παράθυρα την ώρα που μπορεί ο οδηγός, για παράδειγμα, να κινείται με υψηλή ταχύτητα σε έναν αυτοκινητόδρομο. «Ακόμα και εάν αναβοσβήνει τα φώτα διαρκώς μπορεί να έχει επικίνδυνες επιπτώσεις για άλλους οδηγούς», πρόσθεσε.

 

Ο Κολόμπο πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε επαφή με την ομάδα ασφαλείας της Tesla, η οποία ερευνά το θέμα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης: 

Έκανε το Tesla… ορυχείο για Bitcoin και βγάζει 800 δολάρια κάθε μήνα

Elon Musk: Οι γάτες απειλούν την εταιρεία του πλουσιότερου ανθρώπου στη γη

Tesla: Πώς ο κολοσσός του Έλον Μασκ πήρε το όνομά του

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News