Business & Finance Δευτέρα 10/01/2022, 18:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκανε το Tesla… ορυχείο για Bitcoin και βγάζει 800 δολάρια κάθε μήνα

Έκανε το Tesla… ορυχείο για Bitcoin και βγάζει 800 δολάρια κάθε μήνα

Να βγάζει έως και 800 δολάρια κάθε μήνα ισχυρίζεται ότι κατάφερε ο ιδιοκτήτης ενός Tesla Model 3 του 2018, ο οποίος χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο ως ορυχείο κρυπτονομισμάτων.

Ο λόγος για τον Siraj Raval, ο οποίος περιγράφει το όχημά του ως «κομπιούτερ με ρόδες». Τι εννοεί με αυτό; Κάτι πολύ απλό…

Έχει, λοιπόν, τοποθετήσει έναν ειδικό μετατροπέα στην πρίζα του Ι.Χ., αξιοποιώντας την μπαταρία του Tesla, με στόχο να τροφοδοτεί με ενέργεια έναν υπολογιστή με λογισμικό εξόρυξης cryptos.

Και πώς μεταφράζεται αυτό σε χρήματα; Μεταξύ 400 και 800 δολαρίων μηνιαίως, ανάλογα με την εκάστοτε αξία του Bitcoin και του Ethereum.

Όσον αφορά το ερώτημα γιατί επέλεξε να κάνει κάτι τέτοιο, ο Raval απαντάει ότι χάρη στην μπαταρία του Tesla, η οποία έχει εγγύηση οκτώ ετών, έχει τη δυνατότητα να εξορύσσει έως και 20 ώρες κάθε μέρα.

Και το κόστος για τη φόρτιση της μπαταρίας κυμαίνεται από 30 έως 60 δολάρια τον μήνα. Δηλαδή, σχεδόν τίποτα σε σχέση με ό,τι θα πλήρωνε, αν χρησιμοποιούσε μια οποιαδήποτε άλλη πηγή ενέργειας.

Πάντως, ο ισχυρισμός του Raval αντιμετωπίζεται με επιφυλακτικότητα από πολλούς ειδικούς, οι οποίοι θεωρούν αδύνατο να βγάζει τόσα πολλά χρήματα.

Για να αποκομίσεις κέρδος αξίας 1 ή 2 δολαρίων χρειάζεσαι 60 ώρες, τονίζει ο Chris Allessi, ένας έμπορος ηλεκτρικών οχημάτων στο Wisconsin των ΗΠΑ. Δεν αξίζει να χρησιμοποιείς ένα Tesla για ορυχείο κρυπτονομισμάτων, σπεύδει να προσθέσει.

«Η δυσκολία είναι πολύ μεγάλη. Θα έβγαζε περισσότερα χρήματα, αν δούλευε σε McDonald’s» συνεχίζει ο Allessi.

Πάντως, ο Raval δεν φαίνεται ότι πτοείται από τα σχόλια δυσπιστίας, ισχυριζόμενος ότι δεν πρόκειται να σταματήσει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων από το Tesla του.

moneyreview.gr με πληροφορίες από businessinsider

Διαβάστε επίσης:

Bitcoin: Το χειρότερο ξεκίνημα έτους από το 2012 – Σωρευτικές απώλειες 12%

Ο επιχειρηματίας που θέλει να μπει σφήνα σε Έλον Μασκ και Τζεφ Μπέζος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News