Business & Finance Τετάρτη 2/02/2022, 15:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ferrari: Το 2021 χρονιά ρεκόρ για τις παραγγελίες

Ferrari: Το 2021 χρονιά ρεκόρ για τις παραγγελίες

Η καλύτερη χρονιά από άποψης παραγγελιών αναδείχθηκε το 2021 για την ιταλική κατασκευάστρια πολυτελών σπορ αυτοκινήτων, Ferrari, καθώς ήταν η χρονιά κατά την οποία οι παραδόσεις της ανήλθαν στο ρεκόρ των 11.155 οχημάτων.

Οι παραγγελίες ήταν αυξημένες κατά 23% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Σε όλες τις περιοχές η αύξηση ήταν διψήφια, ενώ σε Κίνα, Ταϊβάν και Χονγκ Κονγκ σχεδόν διπλασιάσθηκαν. 

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για το σύνολο της περυσινής χρονιάς, ανήλθαν στο 1,53 δισ. ευρώ, ποσό ελαφρώς υψηλότερο από τις προβλέψεις της εταιρείας για 1,52 δισ. ευρώ. Τα EBITDA ήταν αυξημένα κατά 35,9% σε σχέση με εκείνα του 2020.

Η ισχυρή πορεία της ιταλικής εταιρείας (που επίσης είναι εκ των ομάδων-ορόσημο στο πρωτάθλημα της Formula 1), την κάνει να βλέπει πιο αισιόδοξα την τρέχουσα χρονιά, αναμένοντας τα EBITDA της να διαμορφωθούν μεταξύ του 1,65 δισ. και 1,70 δισ. ευρώ, αυξημένα μεταξύ 34,5% και 35,5% εν συγκρίσει με του 2021. 

«Διαχειρισθήκαμε επιτυχώς έναν εντυπωσιακό όγκο παραγγελιών, σε ευθυγράμμιση με την στρατηγική μας να επιδιώξουμε μια ελεγχόμενη ανάπτυξη και να διατηρήσουμε τη μοναδικότητα της εταιρείας», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Μπενεντέτο Βίγκνα, σε δήλωση που συμπεριλαμβανόταν στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. 

Η αγορά των πολυτελών αυτοκινήτων γνωρίζει μεγάλη άνθηση μετά την πανδημία. 

Η Rolls-Royce, επίσης ανακοίνωσε ρεκόρ πωλήσεων για πέρυσι στις 5.586 μονάδες, αυξημένες κατά 49% σε σχέση με το 2020. 

Από τη μερία της, η γερμανική, Porsche, παρέδωσε περισσότερα από 300.000 αυτοκίνητα πέρυσι, με αύξηση των πωλήσεων σε όλες τις περιοχές και ειδικότερα στις ΗΠΑ. Ωστόσο η αγορά που ήταν η μεγαλύτερη για τη γερμανική εταιρεία ήταν αυτή της Κίνας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Toyota: Διατήρησε και το 2021 τα «σκήπτρα» στις πωλήσεις αυτοκινήτων

ΒΜW: Κέρδισε τη «μάχη» των πωλήσεων στη Γερμανία για το 2021

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News