Business & Finance Δευτέρα 7/02/2022, 09:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Κορέα: Πρόστιμο στη Mercedes-Benz για την υπόθεση diesegate

Ν. Κορέα: Πρόστιμο στη Mercedes-Benz για την υπόθεση diesegate

Την απόφαση να επιβάλλει πρόστιμο ύψους 20,2 δισ. γουόν (16,9 εκατ. δολάρια) στη Mercedes-Benz, ανακοίνωσαν οι ρυθμιστικές αρχές κατά του μονοπωλίου της Νότιας Κορέας. Το πρόστιμο θα επιβληθεί στη μονάδα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην ασιατική χώρα και αφορά ψευδείς διαφημίσεις που συνδέονται με τις εκπομπές αερίου των επιβατικών οχημάτων της με κινητήρες ντίζελ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου της Ν. Κορέας (KFTC), υποστηρίζει ότι η Mercedes παραποίησε τις συσκευές μείωσης των εκπομπών εγκαθιστώντας παράνομο λογισμικό στα οχήματά της, με αποτέλεσμα να αποδίδουν σε χαμηλότερα επίπεδα σε συνήθεις συνθήκες οδήγησης από ό,τι κατά τη διάρκεια των δοκιμών πιστοποίησης. Συνολικά σε 15 μοντέλα της Mercedes είχε εγκατασταθεί το συγκεκριμένο λογισμικό, όπως αναφέρει η ρυθμιστική αρχή.

«Είναι σημαντικό να επιβληθούν κυρώσεις στη εταιρεία με τις περισσότερες πωλήσεις εισαγόμενων αυτοκινήτων στη χώρα, επειδή παρεμπόδιζε τις επιλογές στις αγορές των καταναλωτών με ψευδείς και παραπλανητικές διαφημίσεις σχετικά με τη μείωσης των εκπομπών ρύπων ακόμη και μετά το σκάνδαλο Dieselgate», επισημαίνει η KFTC στην ανακοίνωσή της.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία διαφήμιζε επίσης ότι οι εκπομπές ρύπων των οχημάτων της παρέμειναν στο ελάχιστο επίπεδο και πληρούσαν τα πρότυπα εκπομπών Euro 6, το διάστημα μεταξύ Αύγουστος 2013 και Δεκέμβριος 2016, σύμφωνα με την KFTC.

Πέρυσι, η KFTC επέβαλε πρόστιμο ή έδωσε εντολή για διορθωτικές ενέργειες στις Audi-Volkswagen Korea, Nissan, Stellantis Korea και Porsche για παρόμοιες περιπτώσεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News