Business & Finance Τρίτη 13/07/2021, 21:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλία: Έρευνα για πρακτικές dieselgate της FCA

Γαλλία: Έρευνα για πρακτικές dieselgate της FCA

Αντικείμενο έρευνας των γαλλικών αρχών έχει καταστεί το ιταλικό παράρτημα της Fiat Chrysler, εξ ολοκλήρου πλέον θυγατρική της Stellantis, μετά από κατηγορίες για πρακτικές παρόμοιες με αυτές στο σκάνδαλο dieselgate το διάστημα 2014 με 2017, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. 

Όπως υποστηρίζει η Stellantis στην ανακοίνωση, θεωρεί ότι τα συστήματα ελέγχου ρύπων στους κινητήρες diesel πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις το διάστημα εκείνο όπως και τώρα και μάλιστα σημειώνει ότι ανυπομονεί να δείξει τις λειτουργίες αυτές και πως θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρμόδιες αρχές. 

Η έρευνα που άρχισε σήμερα αφορά τις πωλήσεις οχημάτων της FCA με κινητήρες diesel Euro 6 στη Γαλλία, από την 1η Σεπτεμβρίου 2014, έως τις 15 Μαρτίου 2017.

Η εταιρεία συμμετέχει επίσης ως βασικός μάρτυρας σε άλλη μια δικαστική υπόθεση που αφορά την παρεμπόδιση των καθηκόντων ενός αντιμονοπωλιακού κλιμακίου του υπουργείου Οικονομίας. 

Για τη Stellantis οι πλέον θυγατρικές της Citroen και Peugeot μετά τη δημιουργία της τον περασμένο Ιανουάριο, αντιμετωπίζουν κατηγορίες επίσης για παραποίηση των εκπομπών ρύπων και εξαπάτηση των καταναλωτών, όπως και η Volkswagen Γαλλίας, η μητρική της οποίας ήταν εκείνη που άνοιξε τον «Ασκό του Αιόλου» στο σκάνδαλο dieselgate, όταν παραδέχθηκε ότι παραποιούσε τους ελέγχους των οχημάτων της στις ΗΠΑ. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News