Life & Arts Πέμπτη 8/07/2021, 20:05
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Stellantis: Επενδύσεις 30 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2025

Stellantis: Επενδύσεις 30 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2025

Σε επενδύσεις ύψους άνω των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα προχωρήσει μέχρι το 2025 η Stellantis, μητρική της Vauxhall και τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως. Απώτερος στόχος της εξαιρετικά υψηλής επένδυσης είναι να μειωθεί το κόστος κατοχής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ώστε μέχρι το 2026 να είναι αντίστοιχο του κόστους των βενζινοκίνητων.

Μέρος των επενδύσεων θα διοχετευτεί στην ανέγερση πέντε εργοστασίων για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, εκ των οποιων ορισμένες θα βρίσκονται στην Ευρώπη και άλλες στις ΗΠΑ. Ηδη η Stellantis ανακοινώσει την κατασκευή τριών μονάδων κατασκευής σε Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία.

Η Stellantis δημιουργήθηκε στην αρχή του έτους έπειτα από τη συγχώνευση της ιταλο-αμερικανικής Fiat Chrysler και της γαλλικής PSA, και έχει θέσει ήδη τα θεμέλια για να ανταγωνιστεί ευθέως την Tesla, καθώς και άλλους παραδοσιακούς παίκτες στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. «Ο προηγούμενος όμιλος της PSA είχε ήδη μία καλή βάση στα ηλεκτρικά οχήματα, την οποία σίγουρα θα αξιοποιήσει προς όφελός της η Stellantis. Ακόμη και η πρώην Fiat Chrysler είχε κάνει βήματα προόδου πρόσφατα, συνεπώς το μεγάλο εγχείρημα της στροφής προς τα ηλεκτρικά μέχρι το 2025 φαίνεται εφικτό», σχολίασε στο Reuters σχετικά με τη σημερινή ανακοίνωση της Stellantis ο Dario Duse της συμβουλευτικής AlixPartners. Η Stellantis έχει παράλληλα υποσχεθεί ότι όλες οι 14 μάρκες αυτοκινήτων που έχει κάτω από την ομπρέλα του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων των Peugeot, Jeep, Ram, Fiat και Opel, θα ξεκινήσουν να πωλούν πλήρως ηλεκτρικά οχήματα.

‘Ενας από τους βασικους στόχους της Stellantis είναι να κρατήσει τα οχήματά της σε προσιτές τιμές, καθώς και να τα καταστήσει βιώσιμα. «Αυτή η περίοδος αλλαγής είναι μία φανταστική ευκαιρία να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να ξεκινήσουμε έναν καινούργιο αγώνα. Ο όμιλος ασχολείται πλήρως με την πορεία προς τα ηλεκτρικά οχήματα», τόνισε ο Κάρλος Ταβάρες, διευθύνων σύμβουλος της Stellantis.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC και Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News