Business & Finance Τρίτη 13/07/2021, 20:05
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Amazon Prime: Με νέο κανάλι στη Γαλλία για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της League 1

Amazon Prime: Με νέο κανάλι στη Γαλλία για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της League 1

Την έναρξη νέου τηλεοπτικού καναλιού στη Γαλλία στο οποίο θα μεταδίδονται οι αγώνες της League 1 του κορυφαίου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της χώρας, στην υπηρεσία της συνεχούς ροής βίντεο κατά παραγγελία Prime Video ανακοίνωσε η Amazon. 

Στην ίδια ανακοίνωση η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακού λιανικού εμπορίου στον κόσμο, αποκάλυψε και το κόστος συνδρομής για τους Γάλλους, το οποίο ανέρχεται στα 12,99 ευρώ τον μήνα, μια συνδρομή που εξασφαλίζει την πρόσβαση σε περισσότερες από 300 τηλεοπτικές μεταδόσεις των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων της League 1. 

Για την αμερικανική τεχνολογική εταιρεία η κίνηση αυτή συνιστά μεγαλύτερο άνοιγμα προς τις αθλητικές μεταδόσεις στην Ευρώπη, αφού έχει εξασφαλίσει τηλεοπτικά δικαιώματα και για τους αγώνες της Premier League στην Αγγλία, ωστόσο τα 257 εκατ. δολάρια το χρόνο για τα δικαιώματα των αγώνων του γαλλικού πρωταθλήματος συνιστά τη μεγαλύτερη επένδυση για αθλητική διοργάνωση στην Ευρώπη. 

«Αρχής γενομένης από τις 6 Αυγούστου, το κανάλι Prime Video Ligue 1 θα μεταδίδει αποκλειστικά οκτώ αναμετρήσεις την εβδομάδα από όλες τις αγωνιστικές του πρωταθλήματος Ligue 1 Uber Eats για τα επόμενα τρία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων και των δέκα κορυφαίων παιχνιδιών κάθε αγωνιστικής περιόδου», αναφέρει η Amazon στην ανακοίνωσή της. 

«Πιστεύουμε ότι είναι μια δίκαιη τιμή. Θα καταστήσει την παρακολούθηση του ποδοσφαίρου προσβάσιμη σε όρους κόστους και χρήσης», δήλωσε στο Reuters, ο διευθυντής της Prime Video Sport Europe, Άλεξ Γκριν. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News