Business & Finance Δευτέρα 7/02/2022, 08:32
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Spotify: Καταδικάζει τα σχόλια του Rogan τον διατηρεί όμως στην πλατφόρμα

Spotify: Καταδικάζει τα σχόλια του Rogan τον διατηρεί όμως στην πλατφόρμα

Την αντίθεσή του με τα ρατσιστικά σχόλια και τις παραβατικές αναφορές του podcaster, Τζο Ρόγκαν, δήλωσε χθες το Spotify, διά στόματος του διευθύνοντος συμβούλου του, ώστοσο όπως ξεκαθάρισε δεν προτίθεται να τον απομακρύνει από την πλατφόρμα του.

Αυτό ανέφερε σε εσωτερική επιστολή προς το προσωπικό της εταιρείας -η οποία τέθηκε υπόψη του Reuters-, Ντάνιελ Εκ κι ενώ ο ίδιος ο Ρόγκαν ζήτησε εις διπλούν συγγνώμη την περασμένη εβδομάδα, μετά την εμφάνιση βίντεο στο οποίο κάνει ρατσιστικά σχόλια.  

Όπως αναφέρει ο Εκ, ήταν απόφαση του Ρόγκαν να αφαιρεθούν μια σειρά από προηγούμενα επεισόδια από το podcast «The Joe Rogan Experience», μετά από συζητήσεις μεταξύ των δύο μερών σχετικά με το περιεχόμενο κάποιων επεισοδίων.

«Αν και καταδικάζω σθεναρά όσα είπε ο Τζο… Θέλω να καταστήσω ένα σημείο πολύ σαφές -δεν πιστεύω ότι η φίμωση του Τζο είναι η απάντηση», τονίζει ο Εκ.

Επανέλαβε τη θέση του σχετικά με τις πολιτικές για τον έλεγχο περιεχομένου στο Spotify και σημείωσε ότι η εταιρεία πρέπει να έχει σαφή όρια σχετικό με το περιεχόμενο που δημοσιεύεται και θα πρέπει να λαμβάνει μέτρα όταν διαπιστώνονται παραβάσεις, όμως υποστήριξε ότι η φίμωση είναι ένα ολισθηρό βήμα.

Η εταιρεία θα διαθέσει επίσης 100 εκατομμύρια δολάρια για την αδειοδότηση, την ανάπτυξη και το μάρκετινγκ μουσικής και ακουστικού περιεχομένου από ιστορικά περιθωριοποιημένες ομάδες, σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσει τους δημιουργούς, σύμφωνα με την επιστολή, η οποία επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο του Spotify.

Ο Ρόγκαν που είναι εναντίον των εμβολίων, έχει προκαλέσει πολλάκις διαμαρτυρίες με τις απόψεις του σχετικά με τα εμβόλια, την πανδημία και τα κυβερνητικά μέτρα.

Διακεκριμένοι τραγουδιστές-τραγουδοποιοί, συμπεριλαμβανομένων των Neil Young και Joni Mitchell, δήλωσαν ότι αφαιρούν τη μουσική τους από το Spotify σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραπληροφόρηση για τον κορωνοϊό που μεταδόθηκε στην πλατφόρμα.

Η αντίδραση κατά της παραπληροφόρησης για την Covid-19 εξαφάνισε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίηση του Spotify την περασμένη εβδομάδα. Το Spotify έχει ανακοινώσει ότι θα προσθέσει μια «συμβουλή περιεχομένου» στα επεισόδια με συζητήσεις για την πανδημία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Η υπόθεση Τζο Ρόγκαν ταρακουνά το Spotify

Spotify: Μετά τον Neil Young και η Joni Mitchell αποσύρει τη μουσική της

Spotify: Ειδική επισήμανση στα podcasts που αναφέρονται στην Covid-19

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News