Business & Finance Δευτέρα 17/01/2022, 10:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Renault: Για τρίτη διαδοχική χρονιά μειώθηκαν οι πωλήσεις της 

Renault: Για τρίτη διαδοχική χρονιά μειώθηκαν οι πωλήσεις της 

Η έλλειψη των ημιαγωγών είχε σαν αποτέλεσμα οι πωλήσεις της Renault σε επίπεδο ομίλου να μειωθούν το 2021, μια μείωση που καταγράφεται για τρίτη διαδοχική χρονιά. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, οι πωλήσεις της επιβατικών και ελαφρών φορτηγών σε όλο τον κόσμο μειώθηκαν πέρυσι κατά 4,5%, στις 2,696 εκατ. μονάδες. 

Η υποχώρηση των πωλήσεων της εταιρείας Renault κατά 5,3%, επηρέασε συνολική την επίδοση του ομίλου, από τη στιγμή που οι πωλήσεις της εταιρείας Dacia ενισχύθηκαν κατά 3,1% και της Lada αυξήθηκαν κατά μόλις 0,3%.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, σημείωσε ότι παραμένει προσηλωμένη στην πολιτική που αφορούν τις πωλήσεις της και άρχισε να εφαρμόζει στο γ΄ τρίμηνο του 2020 και σύμφωνα με την οποία θέλει να αυξήσει το μερίδιο των πωλήσεών της στα κανάλια πώλησης που της αποφέρουν περισσότερα κέρδη. 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στις πέντε κύριες ευρωπαϊκές αγορές της -Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο- το μερίδιο των πωλήσεών της στους πελάτες λιανικής αντιπροσώπευε 58%, αυξημένο κατά 6 μονάδες σε σύγκριση με το 2019, πριν από την έναρξη της πανδημίας.

moneyreview.gr
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News