Business & Finance Πέμπτη 20/01/2022, 21:07
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Peloton: Παύει την παραγωγή των ποδηλάτων – Υποχωρεί η ζήτηση μετά τα lockdowns

Peloton: Παύει την παραγωγή των ποδηλάτων – Υποχωρεί η ζήτηση μετά τα lockdowns

Σε παύση της παραγωγής των ποδηλάτων της που έφεραν «σαλο» στην αμερικανική αγορά κατά τη διάρκεια των lockdowns προχωρά η Peloton, καθώς η ζήτηση έχει μειωθεί σημαντικά.

Από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάρτιο, η εταιρεία θα σταματήσει την παραγωγή των ποδηλάτων που «σκότωσαν» τον Mr Big, ενώ έχει ήδη διακόψει τα πιο ακριβά της ποδήλατα Bike+ τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Ιούνιο. Επίσης, πρόκειται να διακόψει και την παραγωγή των διαδρόμων Tread για έξι εβδομάδες από τον Φεβρουάριο. Τέλος, αναμένεται να διακόψει εντελώς την παραγωγή των ενισχυμένων διαδρόμων Tread+ για ολόκληρο το 2022. Η παραγωγή του Tread+ είχε διακοπεί προηγουμένως και το 2021 λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά τους.

Η εταιρεία είδε «σημαντική μείωση» στη ζήτηση των προϊόντων της παγκοσμίως λόγω της προσοχής που δείχνουν πλέον οι καταναλωτές στα έξοδά τους, καθώς και στον αυξημένο ανταγωνισμό στον σχετικό κλάδο.

Ουσιαστικά, η Peloton υπερεκτίμησε τη ζήτηση μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και πλέον έχει χιλιάδες προϊόντα στις αποθήκες της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κεφαλαιοποίηση της Peloton μειώθηκε κατά 40 δισ. δολάρια πέρυσι. Τον Ιανουάριο του 2021, η κεφαλαιοποίησή της ανερχόταν σχεδόν στα 50 δισ. δολάρια.

Μετά την ανακοίνωση περί παύσης της παραγωγής, η μετοχή της Peloton υποχώρησε κατά τουλάχιστον 20% σε χαμηλό 52 εβδομάδων στα 23,25 δολάρια.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Peloton: Στελέχη και insiders «ξεφορτώθηκαν» μετοχές πριν τη «μεγάλη πτώση»

Θάνατος στο Sex and the City: Θα «αναστήσει» και τη μετοχή της το θαύμα της Peloton;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News