Business & Finance Τετάρτη 19/01/2022, 21:15
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Peloton: Στελέχη και insiders «ξεφορτώθηκαν» μετοχές πριν τη «μεγάλη πτώση»

Peloton: Στελέχη και insiders «ξεφορτώθηκαν» μετοχές πριν τη «μεγάλη πτώση»

Ανώτερα στελέχη της Peloton και εκ των έσω της επιχείρησης κύκλοι πώλησαν μετοχές αξίας 500 εκατ.δολαρίων πριν από τη «μεγάλη πτώση», όπως δείχνουν έγγραφ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). 

Η μετοχή της Peloton – της εταιρείας οργάνων γυμναστικής που υποχρεώθηκε να ανακαλέσει διαδρόμους τρεξίματος σε ΗΠΑ και Βρετανία καθώς προέκυψαν σοβαρά προβλήματα ασφαλείας – αφού υποχώρησε περισσότερο από 80% από τα περυσινά υψηλά τηςς, άγγιξε την Τρίτη χαμηλό 52 εβδομάδων στα 29,11 δολάρια. Παρ΄όλα αυτά, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και άλλα ανώτατα στελέχη πώλησαν εκατομμύριες μετοχές σε τιμές άνω των 100 δολαρίων εκάστη τους μήνες πριν απο τη μεγάλη πτώση. 

Στελέχη της εταιρείας και insiders πώλησαν το 2021 μετοχές τους αξίας 496 εκατ.δολαρίων, σύμφωνα με τη SmartInsider, επικαλούμενα έγγραφα της SEC. 

To κύμα πώλησης άρχισε όταν η μετοχή άρχισε να ανεβαίνει πάνω από τα 80 δολάρια το φθινόπωρο του 2020 και κέρδισε κεκτημένη ταχύτητα το 2021, καθώς η τιμή της ξεπέρασε τα 100 δολάρια, σύμφωνα με τα έγγραφα. 

Οι μετοχές της Peloton εκτινάχθηκαν στα ύψη, καθώς οι πωλήσεις και οι συνδρομές αυξήθηκαν σημαντικά στο πρώτο έτος της πανδημίας, με την εταιρεία να σπεύδει να αυξήσει τις επενδύσεις της. Ομως, όταν άρχισαν οι εμβολιασμοί, η εταιρεία «είδε» τη ζήτηση να μειώνεται και η μετοχή της άρχισε να υποχωρεί σταδιακά. 

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Peloton, Τζον Φόλεϊ, πώλησε μετοχές αξίας 119 εκατ.δολαρίων αρχής γενομένης το Νοέμβριο του 2020, σύμφωνα με τη SmartInsider. Οι περισσότερες από τις μετοχές του πωλήθηκαν στο επίπεδο των 110 δολαρίων ή και υψηλότερα. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος στο sex and the city: Θα «αναστήσει» και τη μετοχή της το θαύμα της Peloton;

Ανακαλούνται διάδρομοι γυμναστικής έπειτα από ένα θάνατο παιδιού 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News