Business & Finance Δευτέρα 13/12/2021, 13:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θάνατος στο Sex and the City: Θα «αναστήσει» και τη μετοχή της το θαύμα της Peloton;

Θάνατος στο Sex and the City: Θα «αναστήσει» και τη μετοχή της το θαύμα της Peloton;

Πτώση 16% σημειώνει η μετοχή της εταιρείας ποδηλάτων γυμναστικής Peloton από τις 9 Δεκεμβρίου. Ο λόγος δεν είναι άλλος από ένα θάνατο.

(Προειδοποίηση: Το παρακάτω κείμενο περιέχει spoiler)

Φαίνεται πως όταν οι υπεύθυνοι της Peloton έδωσαν την άδειά τους για να χρησιμοποιηθεί ποδήλατο της εταιρείας στο reboot της σειράς Sex and the City, δεν είχαν φανταστεί την πλοκή που θα έπαιρνε το σενάριο.

Όμως στο επεισόδιο που προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 9 Δεκεμβρίου, ένας εκ των πρωταγωνιστών της σειράς, ο Mr Big (τον οποίο υποδύεται ο Κρις Νοθ), πεθαίνει, καθώς παθαίνει καρδιακή προσβολή ενώ γυμνάζεται στο Peloton του.

Οι θαυμαστές της σειράς του HBO σοκαρίστηκαν με το άδοξο τέλος του έρωτα της Κάρι Μπράντσο με τον σύζυγό της. Όπως φαίνεται ότι σοκαρίστηκαν και οι επενδυτές της Wall Street, οι οποίοι απάντησαν με ρευστοποιήσεις στη μετοχή της εταιρείας, πιστεύοντας ότι η κακή δημοσιότητα θα πλήξει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις της Peloton.

Ασφαλώς, το γεγονός ότι η Peloton ήταν ένας από τους μεγάλους κερδισμένους της εποχής των lockdowns και πλέον αναζητά τα «πατήματά» της τώρα που ο κόσμος επιστρέφει σιγά-σιγά στα γυμναστήρια, δεν βοηθά καθόλου. Η μετοχή, που σημείωσε άνοδο άνω του 440% το 2020, έχει παραδώσει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών αυτών φέτος. Από την αρχή του έτους σημειώνει απώλειες 75%.

Και ενώ η Peloton δεν είχε ενημερωθεί για την τραγική τροπή που θα έπαιρνε η συμμετοχή της στο Sex and the City, εντούτοις προσεγγίζει το θέμα με χιούμορ.

Σε μία διαφήμιση-παρωδία,  η Peloton «ανασταίνει» τον Mr Big, με το σλόγκαν «And just like that…  Είναι ζωντανός».

 

Στη διαφήμιση πρωταγωνιστούν ο Κρις Νοθ και η Τζες Κινγκ, που είναι γυμνάστρια του Peloton στην πραγματικότητα και επίσης έπαιξε στο επεισόδιο της σειράς.

«Νιώθω περίφημα. Ανεβαίνουμε ξανά; Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην το κάνουμε», λέει ο Νορθ στην Κινγκ, έπειτα από μία πτώση από το Peloton.

Και τότε η φωνή του αφηγητή (Ράιαν Ρέινολντς) ακούγεται να λέει: «Και έτσι απλά, ο κόσμος θυμάται ότι η τακτική ποδηλασία ενεργοποιεί και βελτιώνει την καρδιά, τους πνεύμονες και το κυκλοφοριακό. Η ποδηλασία ενισχύει τους μύες της καρδιάς, χαμηλώνει τους παλμούς και μειώνει τα επίπεδα του λίπους στο αίμα. Είναι ζωντανός».

Όμως τα προβλήματα της Peloton στην πραγματική ζωή δεν εξαφανίζονται με ένα θαύμα. Τον Μάιο, η εταιρεία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ανάκληση των διαδρόμων γυμναστικής της, έπειτα από ατυχήματα που οδήγησαν σε έναν θάνατο και δεκάδες τραυματισμούς. Και το καλοκαίρι μείωσε την τιμή του ποδηλάτου της κατά εκατοντάδες δολάρια, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει αγοραστές με εκπτώσεις.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ανακαλούνται διάδρομοι γυμναστικής έπειτα από έναν θάνατο παιδιού

To «Sex and the City» ετοιμάζει τη μεγάλη επιστροφή

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News