Business & Finance Πέμπτη 20/01/2022, 19:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝT: Περισσότερο θα φουσκώσει ο λογαριασμός της πανδημίας μέχρι το 2024

ΔΝT: Περισσότερο θα φουσκώσει ο λογαριασμός της πανδημίας μέχρι το 2024

Τις προβλέψεις για το συνολικό κόστος της πανδημίας στην διεθνή οικονομία αναμένεται να αυξήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως σημείωσε σήμερα η επικεφαλής του ταμείο Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Μέχρι στιγμής, το ΔΝΤ υπολόγιζε ότι το κόστος της πανδημίας στην οικονομία μέχρι και το 2024 θα ανέλθει στα 12,5 τρισ. δολάρια.

Στο πλαίσιο συνεδρίου των Financial Times, η Γκεοργκίεβα δήλωσε ότι τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες, ο πληθωρισμός και η σύσφιξη της νομισματικής πολτικής καθυστερούν την ανάκαμψη της διεθνούς της οικονομίας με αποτέλεσμα να μειώνεται με βραδύτερο ρυθμό ο λογαριασμό της πανδημίας.

Η Γκεοργκίεβα έφερε στο τραπέζι ένα ακόμη φλέγον ζήτημα που έχει επισημάνει επανειλημμένως και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σχετικά με την ανισότητα στην διοχέτευση των εμβολίων παγκοσμίως. Από πλευράς οικονομίας, η επικεφαλής του ΔΝΤ επεσήμανε ότι τα μεγάλα κενά στα ποσοστά εμβολιασμών και το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, που συνεχώς διευρύνεται, σε συνδυασμό με την απώλεια μαθητικών ωρών και το αποτύπωμα που υπάρχει στα φύλα, θα οδηγήσουν σε περισσότερες διαμαρτυρίες εντάσεις και ανασφάλεια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

ΔΝΤ στο «MR»: Ναι στα cryptos, αλλά με κανόνες

Η γέννηση του πιο μισητού «σωτήρα»

ΔΝΤ: Προειδοποιητικά «σήματα» για τη σύσφιξη της Fed

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News