Business & Finance Σάββατο 6/11/2021, 15:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ιστορικό υψηλό η ρευστότητα για το Berkshire του Μπάφετ

Σε ιστορικό υψηλό η ρευστότητα για το Berkshire του Μπάφετ

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών σκαρφάλωσε η ρευστότητα στα ταμεία του Berkshire Hathaway, του fund του δισεκατομμυριούχου Γουόρεν Μπάφετ. 

Πιο συγκεκριμένα, στο γ’ τρίμηνο του 2021, τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 18% και ανήλθαν σε 6,47 δισ. δολάρια, ενώ η ρευστότητα εκτοξεύθηκε στα 149,2 δισ. ευρώ, παρά το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, αξίας 7,6 δισ. δολαρίων. 

Το fund κατάφερε να ωφεληθεί σημαντικά από την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς η ζήτηση έχει ξεκινήσει να επιστρέφει σταδιακά προς τα προ-κρίσης επίπεδα. 

Ενδεικτικά, τα λειτουργικά κέρδη από τον κλάδο της κοινής ωφέλειας, τον κλάδο της ενέργειας και τον κλάδο των σιδηροδρόμων αυξήθηκαν κατά 11% και ανήλθαν σε 3,03 δισ. δολάρια.  

Την ίδια ώρα, πάντως οι επιστροφές από τις επενδύσεις σε μετοχές καθορίστηκαν σε 3,8 δισ. δολάρια στο γ’ τρίμηνο έναντι 24,8 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2020. 

Ακολούθως, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 60% και διαμορφώθηκαν σε 10,3 δισ. δολάρια, με την εταιρεία να μην προχωράει σε ουσιώδεις επενδυτικές κινήσεις κατά το προηγούμενο τρίμηνο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Δισεκατομμυριούχοι: Ποιοι δεν θα αφήσουν χρήματα στα παιδιά τους

Ιλον Μασκ: Εχει περιουσία όση Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ μαζί

Το ποντίκι-trader που βάζει τα γυαλιά στον Γουόρεν Μπάφετ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News