Κόσμος Παρασκευή 15/10/2021, 21:48
ΚΟΣΜΟΣ

Elon Musk: Εχει περιουσία όση Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ μαζί

Elon Musk: Εχει περιουσία όση Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ μαζί

O διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX δεν είναι μόνο αυτή τη στιγμή ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, αλλά η περιουσία του αξίζει όσο οι περιουσίες από κοινού των δισεκατομμυριούχων Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ

Ο 50χρονος Ιλον Μασκ έχει περιουσία ύψους 230 δισ.δολαρίων με βάση το δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Ο Γκέιτς βρίσκεται στην τέταρτη θέση με περιουσία 130 δισ.δολαρίων και ο Μπάφετ στη δέκατη με περιουσία 102 δισ.δολαρίων. 

Τόσο ο Γκέιτς όσο και ο Μπάφετ έχουν περάσει από την κορυφή της κατάταξης με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Ο Μάσκ υποσκέλισε τον διευθύνοντα σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος τον Ιανουάριο, οπότε η περιουσια του ανερχόταν στα 185 δισ.δολάρια. Ο Μπέζος κατείχε την πρωτιά από το 2017. 

Ο Μασκ κατάφερε να αυξήσει την περιουσία κατά 60 δισ.δολάρια χάρη στην εντυπωσιακή επίδοση της μετοχής της Tesla καθώς και στην πρόσφατη έκδοση μετοχών της SpaceX, που αποτίμησε την εταιρεία στα 100 δισ.δολάρια. Η συμφωνία της SpaceX προσαύξησε τον πλούτο του Μασκ κατά 11 δισ.δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Oσο για τους Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ έχουν από κοινού περιουσία στα 232 δισ.δολάρια, με βάση το δείκτη του Bloomberg. Ο Μπέζος αποτελεί το δεύτερο πλουσιότερο στον πλανήτη με περιουσία ύψους 191 δισ.δολαρίων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News