Κόσμος Παρασκευή 15/10/2021, 18:03
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: 43.000 λάθος τεστ από ένα εργαστήριο

Βρετανία: 43.000 λάθος τεστ από ένα εργαστήριο

Περίπου 43.000 εσφαλμένα αποτελέσματα από τεστ PCR ενδέχεται να έχουν καταγραφεί στη Βρετανία εξαιτίας ενός και μόνο εργαστηρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

Πρόκειται για εργαστήριο στην κεντρική Αγγλία και συγκεκριμένα στην κλινική Immensa Health Clinic, το οποίο διέκοψε τη λειτουργία του ύστερα από καταγγελίες νοσούντων, οι οποίοι κάνοντας self test έβγαιναν θετικοί και πραγματοποιώντας το PCR έβγαιναν αρνητικοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του βρετανικού συστήματος Υγείας (NHS), περίπου 43.000 άτομα έχουν πάρει λάθος αποτελέσματα από το συγκεκριμένο εργαστήριο και συγκεκριμένα στην περίοδο μεταξύ 9 Σεπτεμβρίου και 12 Οκτωβρίου, ιδίως στην νοοτιοανατολική Αγγλία. To NHS επεσήμανε ότι πρόκειται για μεμονωμένο επεισόδιο που οφείελται σε ένα μόνο εργαστήριο. Προσέθεσε όμως ότι για προληπτικούς λόγους, όλα τα δείγματα της συγκεκριμένης κλινικής θα περάσουν σε άλλα εργαστήρια.

Επιπλέον, η αρμόδια υπηρεσία θα επικοινωνήσει με τους ανθρώπους που ενδέχεται να πήραν εσφαλμένα αποτελέσματα, ώστε να πραγματοποιήσουν ένα ακόμη τεστ.

Καμία ένδειξη δόλιας συμπεριφοράς δεν έχει φανεί στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως επεσήμανε ο Will Welfare, υψηλόβαθμο στέλεχος στην υπηρεσία υγειονομικής ασφάλειας της χώρας (UKHSA). «Το κοινό θα έπρεπε να παραμένει σίγουρο στην χρήση των εργαστηρίων και άλλων υπηρεσιών που προσφέρουν αυτή τη στιγμή τα εργαστήρια», τόνισε ο ίδιος.

Πηγή: Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News